Tom Welling

Thomas John Patrick Welling[1] (d. 26 Nisan 1977; Putnam Valley, New York) Amerikalı aktör, yapımcı, yönetmen ve eski model.

Tom Welling
Tom Welling Photo Op GalaxyCon Richmond 2020.jpg
Tom Welling (2020)
Doğum Thomas John Patrick Welling
26 Nisan 1977 (1977-04-26) (45 yaşında)
Putnam Valley, New York, ABD
Evlilik Jamie White ​(2002–2015)​
Jessica Rose Lee ​(e. 2019)
Çocuk(lar) 2
Tom Welling (2009)

HayatıDüzenle

Thomas John Patrick Welling, 26 Nisan 1977 tarihinde Putnam Valley, New York'ta dünyaya geldi. Babası General Motors'un emekli yöneticisi, annesi ise ev hanımıdır. Rebecca ve Jamie adında iki ablası ve Mark adında (aynı zamanda oyuncu olan) kendisinden küçük bir kardeşi vardır. Babasının işi nedeniyle sık sık taşınmak zorunda kalmışlardır.

1998 yılında yetenek avcısı katalog kameranı tarafından keşfedilmiş, modellik yapması önerilmiştir. 2000 yılında Welling, Los Angeles'a yerleşmiş oyunculuk kariyerini takip ettiği yıllarda Tommy Hilfiger ve başka firmalara modellik yapmıştır. İlk büyük rolü 2001 yılında Judging Amy adlı televizyon dizisinde oynadığı altı bölümle olmuştur. Burada Amy Brenneman'ı zıddı olan sevgilisini ve bir karate hocasını canlandırdı. Daha sonra Special Unit 2 ve Undeclared gibi televizyon dizilerinde göründü. Ülke çapında seçmeleri yapılan Smallville dizisinin Clark Kent rolüne seçildi. TV Guide'a verdiği bir röportaja göre ilk önceleri rolü reddetmiş, senaryoyu okuduktan sonra rolü almayı kabul etmiştir.

Aralık 2003'te Cheaper by the Dozen adlı filmde Steve Martin'in en büyük oğlunu beyaz perdede canlandırmıştır. Aynı zamanda filmin devamı olan Cheaper by the Dozen 2 'de oynamıştır.

Bir yeniden uyarlama olan 2005 yapımı The Fog filminde yer almıştır.

Bir internet dedikodusuna göre 2006 yapımı yeni Superman filmi Superman Returns için dikkate alınmamıştır, çünkü The Movie's web sitesinin röportajına göre Bryan Singer yeni bir yüz istemektedir.

Welling, çoğu kez isminin Superman rolünün üzerine yapışmasından korkmadığını belirtiyor. O daha çok Superman'i oynamaktansa Clark Kent'i oynamayı tercih ettiğini söylüyor. Welling, Smallville'in 5. sezonunda Fragile adlı 18. bölümün yönetmenliğini yapmıştır.

FilmografiDüzenle

Film
Yıl Yapım Rol Notlar
2003 Cheaper by the Dozen Charlie Baker
2005 The Fog Nicholas Castle
2005 Cheaper by the Dozen 2 Charlie Baker
2013 Parkland Roy Kellerman
2014 Draft Day Brian Drew
2016 The Choice Ryan McCarthy
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
2001 Judging Amy Rob Meltzer
2001 Special Unit 2
2001 Undeclared Tom
2001–2011 Smallville
2010–2011 Hellcats Yok
2017–2018 Lucifer
2019 Batwoman Clark Kent
2020 Professionals Vincent Corbo

ÖdülleriDüzenle

Sonuç Yıl Ödül Kategori Yapım
Kazandı 2002 Teen Choice Award Choice Breakout TV Star – Male Smallville
Kazandı 2009 Teen Choice Award Choice Action TV Actor Smallville

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Michael Rosenbaum Podcast". Google Podcasts. 24 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2018. 

Dış bağlantılarDüzenle