Teresa Ann Savoy

Teresa Ann Savoy (d. 18 Temmuz 1955; Londra ; ö. 9 Ocak 2017; Milano) ,İngiliz-İtalyan oyuncu.

Ann Savoy 1976 yapımı Salon Kitty filminde

Yaşamını bir süre büyüdüğü Pune (Hindistan) ve hippi tarzıyla yetiştiği Sicilya, İtalya'da sürdürdü. Ekim 1973'te İtalyan erkek magazin dergisi Playmen tarafından keşfedildi ve oyunculuğa adım atmıştır.

Rol aldığı başarılı işler arasında; 1976 yapımı 'Salon Kitty ve fahişe Margherita rolünü canlandırdığı 1979 yapımı Caligula öne çıkar. Macera filmlerinde oynamasına karşın melodram tarzında iyi işler çıkarmıştır.

Yaşamının son yıllarını Milano'd geçiren evli iki çocuk annesi İngiliz kökenli İtalyan oyuncu Teresa Ann Savoy 9 Ocak 2017'de burada kanserden 61 yaşında olduğu halde ölmüştür.[1][2]

Filmografi (seçme)Düzenle

  • 1974: Le farò da padre
  • 1976: Salon Kitty
  • 1976: Vizi privati, pubbliche virtù
  • 1977: La tigre è ancora viva: Sandokan alla riscossa!
  • 1979: Caligola
  • 1980: Poco a poco
  • 1981: La disubbidienza
  • 1981: La certosa di Parma
  • 1981: A zsarnok szíve, avagy Boccaccio Magyarországon
  • 1983: Capitaine X
  • 1984: Il ragazzo di Ebalus
  • 1985: D'Annunzio
  • 1986: Rose
  • 1986: La donna del traghetto
  • 1986: Quando arriva il giudice
  • 2000: La fabbrica del vapore

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Addio a Teresa Ann Savoy, è morta la lolita amata da Tinto Brass". 22 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mart 2017. 
  2. ^ "Teresa Ann Savoy, morta la musa di Tinto Brass". 14 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mart 2017. 

Dış bağlantılarDüzenle