Türkiye haşlamlılar listesi

Günümüzdeki haşlamlılar genellikle 4 sınıfa ayrılmaktadır:[1] "Hydrozoa, Scyphozoa, Cubozoa, Anthozoa"

Vikipedi:TaksokutuVikipedi:Taksokutu
Knidliler
Jellyfish -- by Ulybug.jpg
Bilimsel sınıflandırma
Âlem: Animalia - Hayvanlar
Alt âlem: Eumetazoa - Gerçek dokulular
Şube: Cnidaria - Knidliler
Hatschek, 1888
Sınıflar

Anthozoa - Mercanlar
Cubozoa - Zehirli denizanaları
Hydrozoa - Polipler
Scyphozoa - Büyük denizanaları

Wikispecies-logo.svg
Wikispecies'te konuyla ilgili sayfa mevcuttur:

Türler aşağıdakilerden oluşmaktadır:

Haşlamlılar (Knidliler, Cnidaria)[2]Düzenle

Hydrozoa Sınıfı (Hidroidler)Düzenle

  • Acryptolaria conferta (Allman, 1877)
  • Aglaophenia elongata (Meneghini, 1845)
  • Aglaophenia pluma (Linnaeus, 1767)
  • Atractylis arenosa
  • Bougainvillia muscus (Forbes & Goodsir, 1853) (= Bougainvillia ramosa)
  • Campanularia angulata
  • Campanularia exigua
  • Campanularia flexucosa
  • Cladonema radiatum (Dujardin, 1843)
  • Clytia johnstoni
  • Coryne pusila
  • Corymorpha nutans (Sars, 1835)
  • Dicoryne conferta (Sars, 1873)
  • Dynamena operculata (Linnaeus 1758)
  • Eudendrium capillare (Kirkpatrick, 1910)
  • Eudendrium racemosum (Linnaeus 1758)
  • Eudendrium rameum (Cabioch, 1970)
  • Eudendrium ramosum (Allman, 1877)
  • Eleutheria dichotoma (De Quatrefages, 1842)
  • Filellum serpens (Sars, 1851)
  • Filellum serratum (Nutting, 1901)
  • Gonothyraea gracilis (Allman 1864)
  • Gonothyraea loveni (Hincks, 1861)
  • Habella parasitica
  • Halecium beanii (Johnston, 1838)
  • Halecium halecium (Linnaeus 1758)
  • Halocordyle disticha (Goldfuss 1820)
  • Hydractinia carnea (Sars, 1857)
  • Hydractinia echinata (Bonnevie, 1898)
  • Lafoea fruticosa (Hincks, 1868) (= Lafoea dumosa)
  • Lafoea gracillina (Pieper, 1884)
  • Nemertesia antennia (Ramil & Vervoort, 1992)
  • Nemertesia ramosa (Marktanner - Turneretscher, 1890)
  • Obelia bicuspidata
  • Obelia dichotoma (Linnaeus 1758)
  • Obelia flabellata (Clark)
  • Obelia (=Hartlaubella) gelatinosa (Pallas, 1776)
  • Obelia geniculata (Stechow, 1919)
  • Orthopyxis caliculata (Hincks, 1868)
  • Perigonimus repens (Wright, 1858)
  • Plumularia catharina
  • Plumularia halecioides
  • Plumularia obliqua (Billard, 1931)
  • Plumularia secundaria
  • Plumularia setacea (Sars, 1873)
  • Plumularia syriaca (Sars, 1873)
  • Podocoryna carnea (Trinci, 1903)
  • Sarsia gemmifera (Forbes, 1848)
  • Sertularella fusiformis (Hincks, 1861)
  • Sertularella polyzonias (Hutton, 1873)
  • Sertularella secunda
  • Modeeria rotunda (Vervoort, 1966) (= Stegopoma fastigiata Alder, 1860)
  • Syncoryne eximia (Allen, 1915)
  • Syncoryne sarsii (Loven, 1836)
  • Thecocarpus myriophyllum
  • Tubularia larynx (Ellis & Solander, 1786)
  • Tubularia mesembtyanthemum (Allman, 1871)
  • Tubiclava fruticosa (McCrady, 1857)

Scyphozoa Sınıfı (Denizanaları)Düzenle

  • Pelagia noctiluca (Forsskål, 1775)
  • Chrysaora hysoscella (Linnaeus, 1767)
  • Aurelia aurita (Linnaeus, 1758)
  • Rhizostoma pulmo (Macri, 1778)
  • Rhopilema nomedica
  • Cotylorhiza tuberculata (Macri, 1778)

Anthozoa Sınıfı (Mercanlar)Düzenle

  • Actinia cari (Delle Chiaje, 1825)
  • Actinia equina (Linnaeus, 1758)
  • Adamsia palliata
  • Aiptasia diaphana (Rapp, 1829)
  • Alcyonium palmatum (Pallas, 1766)
  • Alcyonium palmatum (Pallas, 1766)
  • Anemonia viridis (= Anemonia sulcata) (Forskål, 1775)
  • Astroides calycularis (Pallas, 1766)
  • Balanophyllia europaea (Risso, 1826)
  • Calliactis parasitica (Couch, 1842)
  • Caryophyllia inornata (Duncan, 1878)
  • Caryophyllia smithii (Stokes & Broderip, 1828)
  • Cereus pedunculatus (Pennant, 1777)
  • Cerianthus membranacea (Spallanzani, 1784)
  • Cladocora caespitosa (Linnaeus, 1758)
  • Clavularia viridis
  • Corallium rubrum (Linnaeus, 1758)
  • Cornularia cornucopidae
  • Dendrophyllia cornigera (Lamarck, 1816)
  • Eunicella cavolini (Koch, 1887)
  • Eunicella singularis (Esper, 1791)
  • Eunicella verrucosa (Pallas, 1766)
  • Edwardsia costata (Danielssen, 1890)
  • Funiculina quadrangularis (Pallas, 1766)
  • Gerardia savaglia
  • Eucinella (= Gorgonia) verrucosa (Pallas, 1766)
  • Leptopsammia pruvoti (Lacaze-Duthiers, 1897)
  • Leptogorgia sarmentosa (= Lophogorgia ceratophyta) (Esper, 1791)
  • Madrepora oculata (Linnaeus, 1758)
  • Paramuricea clavata (Risso, 1826)
  • Parazoanthus axinellae (Schmidt, 1862)
  • Peachia hastata (Gosse, 1855)
  • Sagartia rhododactilos
  • Tubipora musica (Linnaeus, 1758)
  • Veretillum cynomorium (Pallas, 1766)

GörsellerDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Hinde, R.T., (1998). "The Cnidaria and Ctenophora". In Anderson, D.T.,. Invertebrate Zoology. Oxford University Press. pp. 28–57. ISBN 0195513681
  2. ^ "Türkiye Tür Listeleri". 24 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2011. 

Ayrıca bakınızDüzenle