Suavi Eren

Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu

Suavi Eren (d. 8 Ekim 1949, Bilecik), Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusudur.

Suavi Eren
Doğum 8 Ekim 1949 (1949-10-08) (73 yaşında)
Bilecik, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Eğitim İstanbul Belediye Konservatuvarı
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1979-günümüz
Ajans ACANS Entertainment

Hayatı ve kariyeriDüzenle

Suavi Eren, 8 Ekim 1949 tarihinde Bilecik'te dünyaya geldi. Sanat hayatına 1959 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları ile başladı.[1][2][3][4] Kadıköy İl Tiyatrosu'nun ardından, Berlin'de devam etti. Suavi Eren, Berlin Oyuncuları Tiyatro Grubu'nu kurdu.[5][6][7] 1985 senesinde Berlin Schaubühne Tiyatrosu'nda aktör ve reji asistanı olarak çalıştı.[8][9][10][11][12] Sonrasında arkadaşlarıyla birlikte, Berlin TİYATROM Tiyatrosu'nu kurdu. Der Spiegel ile 1986 senesinde Venedik Film Festivali'nde "En İyi Aktör" dalında aday gösterilmiştir. 1994 yılına kadar Tiyatrom'da sanat yönetmenliği ve reji görevlerinde yer aldı. Ankara Sanat Tiyatrosu'nda (AST 2009) yönetmenlik yapmıştır. 1976 yılından bu yana, birçok sinema ve televizyon filminde, aktör olarak görev alan Eren, aynı zamanda ÇASOD Yönetim Kurulu Asil Üyesidir.[8][13][14][15][16][17]

FilmografiDüzenle

Yıl Dizi/Film Rol Not
2021 Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı Süleyman Usta TV Dizisi TRT 1
2019 Kalpten Gerdanlık Sinema
2018 Payitaht Abdülhamid Edmund Rothschild TV Dizisi TRT 1
2017 Namlu Ucunda Bir Yaşam Nuri Ki... Sadık Podga Sinema
2015-2016 Filinta Yüce Efendi Kenan Milos TV Dizisi TRT 1
2014 İçimdeki İnsan Nuri Sinema
Kırımlı Gestapo
2013 Huzur Sokağı Necmettin TV Dizisi atv
2012 Zeytin Zamanı Sinema
Karaoğlan Koca Uruz
Korkma Mithat Cemal TV Dizisi TRT 1
Bir Hikâyem Var Kasabalı Sinema
Acayip Hikayeler TV Dizisi Star TV
Ateşteki Kağıtlar Keşada Sinema
2010 Nene Hatun: Aziziye
Mahpeyker - Kösem Sultan Behram
Geniş Aile Poyraz TV Dizisi Kanal D
2009 Sultan Avrupa'da Baş Mabeynci Mehmet Paşa Sinema
Arka Sokaklar Hakim TV Dizisi Kanal D
Hesaplaşma İçişleri Bakanı TV Dizisi TRT 1
2008 İpsiz Recep Rahip
Miras (film) Sadi TV Filmi
2007 Zincirbozan (film) Kenan Evren
Suç Dosyası Numan Sinema
Duvar Nedim TV Dizisi atv
2006 Kınalı Kuzular: Nişanlıya Verilen Söz William Ohar TV Filmi
Küçük Hanımefendinin Şoförü Şefik
Kaybolan Yıllar Bulgar Nikolay TV Dizisi
2004 Şubat Soğuğu Mehmet Aziz Tarman
Fırtına Hayatlar Recep TV Dizisi TRT 1
Halk Düşmanı Kenan TV Filmi
2003 Giz Sinema
Estağfurullah Yokuşu İhsan
2002 Sır Kapısı Necmi TV Dizisi Samanyolu TV
Kolay Para Şahin Sinema
Canım Kocacığım Eren TV Dizisi TRT 1
Bulutbey Cemal TV Dizisi Kanal D
2001 Vasiyet İlhan Ağa TV Dizisi TRT 1
Aşkına Eşkıya Dimitri TV Dizisi TGRT
90-60-90 Ünsal TV Dizisi atv
2000 Şöhret Tutkusu TV Filmi
Tuwas Kanahe Samy TV Dizisi
Karakolda Ayna Var Kasım TV Dizisi TRT 1
Grenz Übergang TV Dizisi
Eurocops Jagt auf heisser klunher in Basel
Auto Fritze Ali
Auf Achse Rıza TV Dizisi Das Erste
1999 Küçük Besleme Cihan Bey TV Dizisi Star TV
Fanatik Kenan TV Dizisi Kanal 6
1998 İkinci Bahar (dizi) Murat'ın babası TV Dizisi Atv
Cumhuriyetin Altın Yolu Mustafa Kemal Belgesel
1997 Avcı (film, 1997) TV Filmi
1996-1998 Kara Melek Orhan TV Dizisi Star TV
1993 Mavi Sürgün (film) Hacı Hasan Sinema
Dann eben mit Gewalt
1984 Ayna Necmettin
1982 Der Mann auf der Maver
1979 Almanya Acı Vatan Talat
Kaynak:[18][19][20][21][22]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Suavi Eren Kimdir? Suavi Eren Biyografisi Suavi Eren Sayfası Suavi Eren Ne iş yapar ? Suavi Eren Hakkında Suavi Eren Bilgileri". beyazgazete.com. 10 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Suavi Eren Kimdir? Kaç Yaşında, Boyu, Vikipedi, Biyografisi". sendeyim.net. 4 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Suavi Eren Kimdir? Kaç Yaşında ve Nereli". www.kimnerelidir.com. 10 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "Suavi Eren kimdir, kaç yaşında, nereli, boyu ve kilosu? - Biliyo.org". www.biliyo.org. 22 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ "Suavi Eren ile 1'de Bugün | Filinta". 10 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  6. ^ "Suavi EREN". 11 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  7. ^ "SUAVİ EREN (CEM CEMİNAY İLE UYKUSUZ HER GECE) PART -3". 10 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  8. ^ a b "Payitaht Abdülhamid Edmunt kimdir? Suavi Eren hangi dizilerde rol aldı?". www.superhaber.tv. 14 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  9. ^ "Payitaht Abdülhamid dizisinde rol alan İslam düşmanı Edmund Rothschild Kimdir? Suavi Eren kimdir?". www.gaste24.com. 10 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  10. ^ "TV ve Sinemada". 26 Mart 2018. 10 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  11. ^ "suavi eren 3GP Mp4 HD Download". hdjum.com. 10 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  12. ^ "Arşivlenmiş kopya". 10 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mayıs 2021. 
  13. ^ "Suavi Eren kimdir? - oyuncular.com.tr". www.oyuncular.com.tr. 7 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  14. ^ "SUAVİ EREN | Aslı İslamoğlu managament & casting agent". www.asliislamoglu.com. 12 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  15. ^ "Payitaht'a 7 yeni oyuncu! Usta isimler geliyor | GAZETE VATAN". www.gazetevatan.com. 16 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  16. ^ "‎Suavi Eren Filmleri iTunes'da". iTunes. 10 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  17. ^ "Suavi Eren - Suavi Eren Filmleri - Suavi Eren Resimleri - Suavi." www.intersinema.com. 6 Temmuz 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  18. ^ Kitchen, Xhtml. "Suavi Eren ~ Sinematurk.com". www.sinematurk.com. 19 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  19. ^ "Suavi Eren". Beyazperde. 18 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  20. ^ "Suavi Eren oynadığı diziler". Diziler.com. 
  21. ^ "Suavi Eren". IMDb. 9 Kasım 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  22. ^ "Suavi Eren Filmleri - Sinemalar.com". m.sinemalar.com. 9 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılarDüzenle