Ana menüyü aç

Shusha Guppy (Shusha), (24 Aralık 1935, Tahran - 21 Mart 2008 Londra, İranlı yazar, editör, şarkıcı.

On yedi yaşında Sorbonne'da okumak için Paris’e gitti. daha sonra Londra’da yaşamaya başladı. Amerikan edebiyat dergisi The Paris Review’ün Londra editörlüğünü yaptı.[1]

KitaplarıDüzenle

  • Gülüşün Gizi[2]
  • The Blindfold Horse
  • A Girl in Paris

DiskografiDüzenle

  • Chansons d'Amour Persanes (7" EP 1957)
  • Persian Love Songs and Mystic Chants (1971)
  • Song of Long-time Lovers (1972)
  • Shusha (1974)
  • This is the Day (1974)
  • Before the Deluge (1975)
  • People of the Wind (1977)
  • From East to West (1978)
  • Here I Love You (1980)
  • La Fortune (1980 - cassette)
  • Lovely in the Dances: Songs of Sydney Carter (1981)
  • Durable Fire (1983)
  • Strange Affair (1986)
  • Refugee (1995 - CD on Sharrow Records)
  • Shusha / This is the Day (2001 - reissue on CD)

Dış bağlantılarDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Shusha Guppy". http://www.everestyayinlari.com. Erişim tarihi: 12 Mart 2016.  |eser= dış bağlantı (yardım)
  2. ^ ""Bir varmış, bir yokmuş" ya da Farsça söylersek "Yek bud yeki nabud"..." http://www.evrensel.net/. 13 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mart 2016.  |eser= dış bağlantı (yardım)