Sevtap Özaltun

Türk oyuncu

Sevtap Özaltun (d. 12 Eylül 1984, İstanbul) Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncudur.[5] Aslen Artvinlidir.[6][7][8][9][10][11][12][13][14]

Sevtap Özaltun
Doğum 12 Eylül 1984 (1984-09-12) (37 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Eğitim Haliç Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü[1][2][3]
Meslek Oyuncu,Tiyatrocu
Etkin yıllar 2010-günümüz
Ajans Şogen Film Müzik Prodüksiyon
Boy 162 cm
Kilo 55 kilogram (121 lb)[4]

Hayatı ve kariyeriDüzenle

Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olarak üniversite eğitimini tamamlayan genç oyuncu ilk oyunculuk deneyimini reklam filmlerinde rol alarak gerçekleştirmiştir. Yapı Kredi ,Turkcell , Bebelac ve Sakız reklamlarında rol almıştır.[15][16]

Başrollerini Engin Akyürek ve Beren Saat'in paylaştığı Fatmagül'ün Suçu Ne? isimli dizide Asude/Hacer Ovacıklı karakteri ile tanınmıştır. Oyuncu Kanal D ekranlarında yayınlanan A.Ş.K. isimli dizide de Ece karakterini canlandırmıştır. 2014 yılında Kanal D ekranların'da yaz dizisi olarak yayına giren Ulan İstanbul isimli yapımda Derya karakterini canlandırmıştır. Bu rolle beraber geniş kitlelerce tanınmıştır. En son Sevda Kuşun Kanadında adlı dizide oynamıştır.[17]

FilmografiDüzenle

Yıl Yapım Rol Notlar
2007 Hakkını Helal Et Dizi
2008 Canım Ailem Ahsen Dizi (atv)
2010-2012 Fatmagül'ün Suçu Ne? Hacer / Asu(de) Dizi (Kanal D)
2011 Devrimden Sonra Elif Sinema Filmi (Başrol oyuncu)
2013 A.Ş.K. Ece Dizi (Kanal D)
2014-2015 Ulan İstanbul Derya Dizi (Kanal D)(Başrol oyuncu)
2014 Yağmur: Kıyamet Çiçeği Seher Sinema Filmi
2016-2017 Sevda Kuşun Kanadında[18] Tümay Erbay Dizi (TRT 1)(Başrol oyuncu)
2018 Düş Kırgınları Mülteci Sinema
2018 Gülizar Mine Dizi (Kanal D)
2018 Çarpışma Aslı Adalı Dizi (Show TV)
2019 Kimse Bilmez Özlem Dizi (atv)
2021 Hekimoğlu Sevda Hemşire Dizi (Kanal D)
2021 Hükümsüz Sevtap İnternet dizi (Exxen)
Kaynak:[19][20][21][22][23]

Tiyatro OyunlarıDüzenle

Yıl Başlık Rolü Notlar
2015 Son Zenne[24][25] Nesibe (Başrol Oyuncusu)
2013 Oyun Sandalı (HAYYAM Ab-ı Hayat)[26] (Başrol Oyuncusu)
Kaynak:[27]

ReklamlarDüzenle

Yapı Kredi
Turkcell
Bebelac
Falım

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Fatmagül'ün Asu'sundan çok özel açıklamalar". www.ensonhaber.com. 14 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "La actriz Sevtap Özaltun de "Fatmagül" posó con turbante y enamoró a todos". La 100. 20 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ ""Son Zenne" ezberleri bozuyor". www.sozcu.com.tr. 16 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ https://www.gazetevatan.com/amp/cetenin-en-acemisi-sihrimiz-samimiyet--665025-makaron/
  5. ^ Gazetesi, Gürses. "Muallim filmi konusu ve oyuncu kadrosu". gursesgazetesi.com. 24 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ "Akşam, 04 Ocak 2015". 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2016. 
  7. ^ "Hekimoğlu'na 'Sevda hemşire' geliyor! Sevtap Özaltun diziye dahil oldu - Magazin Haberleri". www.posta.com.tr. 2 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  8. ^ "Melih Selçuk, Sevtap Özaltun ve Ruhi Sarı'nın oynadığı yeni bir Osmanlı filmi: Muallim - Son Dakika Kültür Sanat Haberleri | AKŞAM". aksam.com.tr. 14 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  9. ^ "Kimse Bilmez'in Özlem'i Sevtap Özaltun huzurun sırrını açıkladı 'Akışta kal'". takvim.com.tr. 2 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  10. ^ "Hekimoğlu'na "Sevda hemşire" geliyor - Magazin Haberleri". www.hurriyet.com.tr. 14 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  11. ^ "'Muallim'in çekimlerine başlandı". www.haberturk.com. 29 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  12. ^ "Kimse Bilmez'in Özlem'i Sevtap Özaltun'u sette anlata anlata bitiremiyorlar!". 3 Ara 2019. 14 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  13. ^ "Bu iş olmasa oyunculuğu bırakırdım - Magazin Haberleri". www.hurriyet.com.tr. 14 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  14. ^ "Asıl macera internette - Magazin Haberleri". www.hurriyet.com.tr. 14 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  15. ^ "Sevtap Özaltun..."SON ZENNE"ADLI TİYATRO OYUNU İLE GÖZ DOLDURUYOR!." Magazin Kolik. 3 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  16. ^ "Kimse Bilmez... EN KÜÇÜK OYUNCUSUNA SÜRPRİZ KUTLAMA!." Magazin Kolik. 14 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  17. ^ "Sevtap Özaltun". 26 Ara 2020. 13 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2021. 
  18. ^ ki, Saim Karaman dedi. "TRT'nin Iddialı Dizisi Sevda Kuşun Kanadında Iddialı Dizilerle Gireceği Reyting Rekabetinden Nasıl çıkacak?". 4 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  19. ^ Kitchen, Xhtml. "Sevtap Özaltun ~ Sinematurk.com". www.sinematurk.com. 20 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  20. ^ "Sevtap Özaltun". Beyazperde. 1 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  21. ^ "Sevtap Özaltun". IMDb. 23 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  22. ^ "Sevtap Özaltun". Diziler.com. 
  23. ^ "Sevtap Özaltun Filmleri - Sinemalar.com". m.sinemalar.com. 14 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  24. ^ "SON ZENNE TRAILER". 14 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  25. ^ "SON ZENNE Bursa turnesi". 14 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  26. ^ "Oyun Sandalı HAYYAM Ab-ı Hayat". 14 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  27. ^ "Sevtap Özaltun | tiyatrolar.com.tr". tiyatrolar.com.tr. 30 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılarDüzenle