Sevtap Özaltun

Türk oyuncu

Sevtap Özaltun (d. 12 Eylül 1984, İstanbul), Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusudur.[6] Aslen Arhavi, Artvinlidir.[7][8][9]

Sevtap Özaltun
Doğum12 Eylül 1984 (39 yaşında)[1]
İstanbul, Türkiye
EğitimHaliç Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü[2][3][4]
MeslekOyuncu,Tiyatrocu
Etkin yıllar2010-günümüz
AjansŞogen Film Müzik Prodüksiyon
Boy162 cm
Kilo55 kilogram (121 lb)[5]

Hayatı değiştir

12 Eylül 1984 tarihinde İstanbul'da doğdu. Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun olarak üniversite eğitimini tamamlayan genç oyuncu ilk oyunculuk deneyimini reklam filmlerinde rol alarak gerçekleştirmiştir. Yapı Kredi, Turkcell, Bebelac ve Falım reklamlarında rol almıştır.[10][11]

Başrollerini Engin Akyürek ve Beren Saat'in paylaştığı Fatmagül'ün Suçu Ne? isimli dizide "Asude/Hacer Ovacıklı" karakteri ile tanınmıştır.[12][13][14] Oyuncu, 2013 yılında Kanal D'de yayımlanan A.Ş.K. isimli dizide de "Ece" karakterini canlandırmıştır.[15][16] 2014 yılında Kanal D'de yaz dizisi olarak yayına giren Ulan İstanbul isimli yapımda "Derya" karakterini canlandırmıştır.[17] Bu rolle beraber geniş kitlelerce tanınmıştır. En son, Sevda Kuşun Kanadında adlı dizide oynamıştır.[18]

Filmografisi değiştir

Yıl Yapım Rol Yayın türü Kanal Notlar
2007 Hakkını Helal Et Dizi
2008 Canım Ailem Ahsen atv
2010-2012 Fatmagül'ün Suçu Ne? Hacer / Asu(de) Kanal D
2011 Devrimden Sonra Elif Sinema filmi - Başrol
2013 A.Ş.K. Ece Dizi Kanal D
2014-2015 Ulan İstanbul Derya Başrol
2014 Yağmur: Kıyamet Çiçeği Seher Sinema filmi -
2016-2017 Sevda Kuşun Kanadında[19] Tümay Erbay Dizi TRT 1 Başrol
2018 Düş Kırgınları Mülteci Sinema filmi -
Gülizar Mine Dizi Kanal D
Çarpışma Aslı Adalı Show TV
2019 Kimse Bilmez Özlem atv
2021 Hekimoğlu Sevda Hemşire Kanal D
Hükümsüz Sevtap İnternet dizisi Exxen
Muallim Rabia Sinema filmi - Başrol
2024- Kara Ağaç Destanı Zeynep Dizi TRT 1
Kaynak:[20][21][22][23][24]

Tiyatro oyunları değiştir

Yıl Oyun Rol Kaynak Notlar
2015 Son Zenne Nesibe [25][26] Başrol
2013 Oyun Sandalı (HAYYAM Ab-ı Hayat) [27] Başrol
Kaynak:[28]

Reklamlar değiştir

Yapı Kredi
Turkcell
Bebelac
Falım

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Sevtap Özaltun'a hayranlarından doğum günü sürprizi!". ranini.tv. 5 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Fatmagül'ün Asu'sundan çok özel açıklamalar". www.ensonhaber.com. 14 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "La actriz Sevtap Özaltun de "Fatmagül" posó con turbante y enamoró a todos". La 100. 20 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ ""Son Zenne" ezberleri bozuyor". www.sozcu.com.tr. 16 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ "Çetenin en acemisi: Sihrimiz samimiyet! - Magazin Haberleri". www.gazetevatan.com. 8 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ Gazetesi, Gürses. "Muallim filmi konusu ve oyuncu kadrosu". gursesgazetesi.com. 24 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  7. ^ "Akşam, 04 Ocak 2015". 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2016. 
  8. ^ "Hekimoğlu'na 'Sevda hemşire' geliyor! Sevtap Özaltun diziye dahil oldu - Magazin Haberleri". www.posta.com.tr. 2 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  9. ^ "Melih Selçuk, Sevtap Özaltun ve Ruhi Sarı'nın oynadığı yeni bir Osmanlı filmi: Muallim - Son Dakika Kültür Sanat Haberleri | AKŞAM". aksam.com.tr. 14 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  10. ^ "Sevtap Özaltun..."SON ZENNE"ADLI TİYATRO OYUNU İLE GÖZ DOLDURUYOR!." Magazin Kolik. 3 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  11. ^ "Kimse Bilmez... EN KÜÇÜK OYUNCUSUNA SÜRPRİZ KUTLAMA!." Magazin Kolik. 14 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  12. ^ "Kimse Bilmez'in Özlem'i Sevtap Özaltun huzurun sırrını açıkladı 'Akışta kal'". takvim.com.tr. 2 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  13. ^ "Hekimoğlu'na "Sevda hemşire" geliyor - Magazin Haberleri". www.hurriyet.com.tr. 14 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  14. ^ "'Muallim'in çekimlerine başlandı". www.haberturk.com. 29 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  15. ^ "Kimse Bilmez'in Özlem'i Sevtap Özaltun'u sette anlata anlata bitiremiyorlar!". 3 Ara 2019. 14 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  16. ^ "Bu iş olmasa oyunculuğu bırakırdım - Magazin Haberleri". www.hurriyet.com.tr. 14 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  17. ^ "Asıl macera internette - Magazin Haberleri". www.hurriyet.com.tr. 14 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  18. ^ "Sevtap Özaltun". 26 Ara 2020. 13 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2021. 
  19. ^ ki, Saim Karaman dedi. "TRT'nin Iddialı Dizisi Sevda Kuşun Kanadında Iddialı Dizilerle Gireceği Reyting Rekabetinden Nasıl çıkacak?". 4 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  20. ^ Kitchen, Xhtml. "Sevtap Özaltun ~ Sinematurk.com". www.sinematurk.com. 20 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  21. ^ "Sevtap Özaltun". Beyazperde. 1 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  22. ^ "Sevtap Özaltun". IMDb. 23 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  23. ^ "Sevtap Özaltun". Diziler.com. 
  24. ^ "Sevtap Özaltun Filmleri - Sinemalar.com". m.sinemalar.com. 14 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  25. ^ "SON ZENNE TRAILER". 14 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  26. ^ "SON ZENNE Bursa turnesi". 14 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  27. ^ "Oyun Sandalı HAYYAM Ab-ı Hayat". 14 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  28. ^ "Sevtap Özaltun | tiyatrolar.com.tr". tiyatrolar.com.tr. 30 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar değiştir