Ana menüyü aç

Sema Şimşek (d. 24 Şubat 1976, Almanya) Türk model ve oyuncu.

Sema Şimşek
Doğum 26 Şubat 1976 (1976-02-26) (43 yaşında)
Almanya
Milliyet  Türkiye
Meslek Model, oyuncu
Etkin yıllar 1994-günümüz
Evlilik Burak Hakkı (2001-2012)
Çocuk(lar) Rüzgar Hakkı (d. 25 Ocak 2008)

HayatıDüzenle

24 Şubat 1976 'da Almanya'da doğdu. Sekiz yaşında Türkiye’ye döndü. Mimar Sinan Üniversitesi'ni kazanmasına rağmen maddi nedenlerden dolayı okuyamadı.[kaynak belirtilmeli]

KariyeriDüzenle

Mankenliğe lise yıllarında başladı. 1994 yılında Best Model of Turkey birincisi oldu. 1995 Best Model Of The World'de dördüncü seçildi. 1998 yılında düzenlenen Paris Moda Haftası'nda Jean Louis Scherrer'in defilesinde yer aldı.[1] En son Kurtlar Vadisi Pusu'da İnci Tataroğlu karakterini canlandırdı.

Özel hayatıDüzenle

2001 yılında kendisi gibi model olan Burak Hakkı ile evlendi. Şubat 2012'de boşandı. 25 Ocak 2008 tarihinde dünyaya gelen Rüzgar adında bir oğlu vardır.

FilmografisiDüzenle

Televizyon
Yıl Dizi Rolü Notlar
2002 Azad Naime Oyuncu
2004 İstanbul Şahidimdir Ece Oyuncu
2007 - 2012 Kurtlar Vadisi Pusu İnci Tataroğlu Yıldız/Alemdar Oyuncu
2015 Terkedilmiş Hemşire Oyuncu
2015 Dabbe 6 Zeren Oyuncu

NotlarDüzenle

  1. ^ "Paris'te Türk zarafeti". Hürriyet. 21 Temmuz 1998. 1 Kasım 2016 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2016. 

Dış bağlantılarDüzenle