Selin Yeninci

Türk oyuncu

Selin Yeninci (d. 16 Ocak 1988, İstanbul) Türk oyuncudur. Adana Film Festivali ve 53. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü almıştır.[1]

Selin Yeninci
Selin Yeninci
Doğum16 Ocak 1988 (36 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet Türkiye
EğitimDokuz Eylül Üniversitesi (Güzel Sanatlar Fakültesi)
MeslekOyuncu
Etkin yıllar2011-günümüz
Boy1,64 m (5 ft 5 in)
Kilo52 kilogram
ÖdüllerTüm Liste

Filmografi değiştir

Yıl Yapım Rol Notlar
2011 Cennetin Sırları TV dizisi
2013 Galip Derviş Pizzacı
Vicdan
2014 Toz Ruhu Neslihan Sinema filmi
Olur Olur Ebru
Ah Neriman Gönül TV dizisi
2015 Tatlı Küçük Yalancılar Merve
2016 Rengarenk Neşe
Kaçın Kurası
2017 Yüz Yüze Melisa
2018 Avlu Merve
2018-2022 Bir Zamanlar Çukurova Saniye Taşkın
2020 Nasipse Adayız Arzu Sinema filmi
2021 İlk ve Son Gün İnternet dizisi
2022 Annenin Sırrıdır Çocuk Meryem Kısmet TV dizisi
Kurak Günler Zeynep Sinema filmi
2023 Ayak İşleri Sergi Başkanı İnternet dizisi

Ödülleri değiştir

Yıl Ödül töreni Kategori Çalışma Sonuç Ref.
2020 Adana Film Festivali En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Nasipse Adayız Kazandı [2]
53. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Kazandı [1]
Türkiye Gençlik Ödülleri Bir Zamanlar Çukurova Kazandı [3]

Kaynakça değiştir

  1. ^ a b "2021 SİYAD Ödülleri'ni kazananlar açıklandı". NTV. 29 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Aralık 2021. 
  2. ^ "27. Uluslararası Altın Koza Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu". Cumhuriyet. 20 Eylül 2020. 13 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2021. 
  3. ^ "Bir Zamanlar Çukurova'nın Saniye'sine ödül". Sabah. 20 Eylül 2020. 12 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2021. 

Dış bağlantılar değiştir