Selin Demiratar

Türk oyuncu

Selin Demiratar (d. 20 Mart 1983, Erzincan) Türk oyuncu.

Selin Demiratar
Doğum20 Mart 1983 (40 yaşında)
Erzincan, Türkiye
Etkin yıllar2001–2014
Evlilik
Mehmet Ali Çebi (e. 2020)

Hayatı değiştir

20 Mart 1983 tarihinde Erzincan'da doğdu. Babasının mesleği nedeniyle pek çok şehirde yaşamak zorunda kaldı. 16 yaşında oyunculuk serüvenine Koçum Benim dizisiyle başladı. Kısa bir süre içerisinde yeteneği fark edilen oyuncu, üniversite hayatını Mimar Sinan Üniversitesi'nde tamamladı. 1999 yılı Miss Globe Türkiye birincisi ve Dünya üçüncüsü oldu.[1] 28 Haziran 2020 tarihinde iş insanı Mehmet Ali Çebi ile Beykoz'da kısıtlı sayıda davetliyle yapılan düğünle evlendi.[2]

Filmografisi değiştir

Sinema
Yıl Yapım Rol
2002 Abdülhamit Düşerken Ayşe Sultan
2005 Şaşkın Pelin
2007 O Kadın Yeşim
2012 Patlak Sokaklar: Gerzomat Jennifer
Televizyon
Yıl Yapım Rol
2001 90-60-90 Burcu
2002–2004 Koçum Benim Eylül
2003–2004 Lise Defteri Güney Esen
2004 Sular Durulmuyor Gülçin
2005–2007 Acı Hayat Nermin Yıldız
2008 Dur Yolcu Ayşe
2008 Gazi Tuna
2008–2010 Adanalı İdil Ertürk (Amir)
2010 Haneler Kendisi
2011 Şüphe İpek
2012 Burada Laf Çok Kendisi
2012–2014 Huzur Sokağı Feyza
2014 Güldür Güldür Selin

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 8 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2020. 
  2. ^ "Posta". 29 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar değiştir