Selim Erdoğan (oyuncu)

Selim Erdoğan (d. 1 Nisan 1972, Kocaeli), Türk oyuncu.

Selim Erdoğan
Doğum 1 Nisan 1972 (1972-04-01) (50 yaşında)
Kocaeli, Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1995-günümüz
Ödüller Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu
Ankara Film Festivali (2000) - Fasulye

YaşamıDüzenle

Adanalı işçi bir baba, Tarsuslu ev hanımı bir annenin çocuğu olan oyuncu İzmit'te büyüdü. İzmit Orta Okulu'nda okudu. Liseyi İzmit Endüstri Meslek Lisesi'nde Makina Ressamlığı Bölümünde okudu. Oyunculuğa Kocaeli Bölge Tiyatrosu'nda başladı. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nı kazanarak İstanbul'a geldi[1][2].

Muğla İlinde bulunan kiralık villasında 26 Nisan 2017 tarihinde, uyuşturucu yetiştirmek ve satmak suçuyla tutuklanıp cezaevine girmiştir.[3]

FilmografiDüzenle

Yıl Yapım Rol Not
1996-2002 Çiçek Taksi Abuzer Edalı Dizi
1996 Eşkıya Polis Sinema filmi
1999 Dilber Rıfat TV filmi
Fasulye Genç adam Sinema filmi
2001 Tatlı Hayat Ressam Dizi
2002 Azad Gani Dizi
Yarım Elma Zeynel Dizi
2003 Alacakaranlık Abid Bozoğlu Dizi
Duvara Karşı Taksi şoförü Sinema filmi
Vizontele Tuuba Servet Sinema filmi
2004 Dayı Ali Dizi
2005 Canın Sağolsun Erkan Dizi
2006 Cemile Cenk Dizi
Hayatımın Kadınısın Caner Sinema filmi
Hokkabaz Sabahattin Sinema filmi
Rüya Gibi Gaffar Dizi
2007 Kader Mirza Dizi
2008 Aşkım Aşkım Toros Konuk oyuncu
Hemşire Meri Cemal Dizi
Muro Muzaffer Gündüz (Muzo) Sinema filmi
Sıfır Noktası Kaya TV filmi
2009 Güldünya Cengiz Dizi
Kahve Bahane Selçuk Dizi
Umut Yılmaz Ergin Sinema filmi
2009-2010 Arka Sokaklar Ertan 4. ve 5. sezon
2010 Adanalı Neco 3. sezon
2011 İffet Erhan Dizi
2012 Sıkıysa Yakala Sinema filmi
2013 Ammar: Cin Tarikatı Komiser Sinema filmi
Benimle Oynar mısın? Ozi Sinema filmi
Görüş Günü Kadınları Dizi
Kedi Özledi Mete Sinema filmi
2014 Ulan İstanbul Kutalmış Dizi
2015 Bir Sevda İşi Mülayim Sinema filmi
Eve Dönüş Nejat Dizi
Son Takla Kemal TV filmi
Öyle ya da Böyle Halis Sinema filmi
2016 Hanım Köylü Reşat Döner Dizi
İçerde Ömer 1. ve 2. Bölüm (Konuk Oyuncu)
2017 Meryem Cemal Polis 1. ve 2. Bölüm (Konuk Oyuncu)
2021 Ramo Korkut Dizi
Savaşçı Şiyar Dizi
2022 Annenin Sırrıdır Çocuk Reha Dizi
Yakında Benim Babam Bir Kahraman Sinema filmi

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Yetenekli olduğu kadar yakışıklı". Hürriyet. 13 Temmuz 2000. 29 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Selim Erdoğan: Televizyonda kim ne gösteriyorsa onu satıyordur". Evrensel. 1 Mart 2009. 20 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 3 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2017. 

Dış bağlantılarDüzenle