Selim Erdoğan (oyuncu)

Selim Erdoğan (d. 1 Nisan 1972, Kocaeli), Türk oyuncu.

Selim Erdoğan
Doğum1 Nisan 1972 (51 yaşında)
Kocaeli, Türkiye
MeslekOyuncu
Etkin yıllar1995-günümüz
ÖdüllerUmut Veren Yeni Erkek Oyuncu
Ankara Film Festivali (2000) - Fasulye

Yaşamı değiştir

Adana'lı işçi bir baba, Tarsus'lu ev hanımı bir annenin çocuğu olan oyuncu İzmit'te büyüdü. İzmit Orta Okulu'nda okudu. Liseyi İzmit Endüstri Meslek Lisesi'nde Makina Ressamlığı Bölümünde okudu. Oyunculuğa Kocaeli Bölge Tiyatrosu'nda başladı. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nı kazanarak İstanbul'a geldi.[1][2]

Muğla ilinde bulunan kiralık villasında 26 Nisan 2017 tarihinde, uyuşturucu yetiştirmek ve satmak suçuyla tutuklanıp cezaevine girmiştir.[3]

Filmografisi değiştir

Yıl Yapım Rol Not
1996-2002 Çiçek Taksi Abuzer Edalı Dizi
1996 Eşkıya Polis Sinema filmi
1999 Dilber Rıfat TV filmi
Fasulye Genç adam Sinema filmi
2001 Tatlı Hayat Ressam Dizi
2002 Azad Gani
Yarım Elma Zeynel
2003 Alacakaranlık Abid Bozoğlu
Duvara Karşı Taksi şoförü Sinema filmi
Vizontele Tuuba Servet
2004 Dayı Ali Dizi
2005 Canın Sağolsun Erkan
2006 Cemile Cenk
Hayatımın Kadınısın Caner Sinema filmi
Hokkabaz Sabahattin
Rüya Gibi Gaffar Dizi
2007 Kader Mirza
2008 Aşkım Aşkım Toros Konuk oyuncu
Hemşire Meri Cemal Dizi
Muro Muzaffer Gündüz (Muzo) Sinema filmi
Sıfır Noktası Kaya TV filmi
2009 Güldünya Cengiz Dizi
Kahve Bahane Selçuk
Umut Yılmaz Ergin Sinema filmi
2009-2010 Arka Sokaklar Ertan 4. ve 5. sezon
2010 Adanalı Neco 3. sezon
2011 İffet Erhan Dizi
2011 üsküdar'a Giderken külhan Dizi
2012 Sıkıysa Yakala Sinema filmi
2013 Ammar: Cin Tarikatı Komiser
Benimle Oynar mısın? Ozi
İşler Güçler 2. bölümde konuk oyuncu Dizi
Görüş Günü Kadınları Dizi
Kedi Özledi Mete Sinema filmi
2014 Ulan İstanbul Kutalmış Dizi
2015 Bir Sevda İşi Mülayim Sinema filmi
Eve Dönüş Nejat Dizi
Son Takla Kemal TV filmi
Öyle ya da Böyle Halis Sinema filmi
2016 Hanım Köylü Reşat Döner Dizi
İçerde Ömer 1. ve 2. bölüm (Konuk oyuncu)
2017 Meryem Cemal Polis
2017 Çember Seçkin 5. bölüm Dizi
2017 Halil Sezai Paracıkoğlu Klipte konuk oyuncu Seni Beklemek Şarkısı
2020 Halil Sezai Paracıkoğlu Klipte Konuk oyuncu Ağıt Şarkısı
2021 Ramo Korkut Dizi
Savaşçı Şiyar
2022 Annenin Sırrıdır Çocuk Reha
2023 Benim Babam Bir Kahraman Sinema filmi
Organizasyon Bizim İşimiz İnternet dizisi
2024 Kolpaçino 4 4'lük Sinema filmi
2024- İnci Taneleri Reyyaz Dizi

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Yetenekli olduğu kadar yakışıklı". Hürriyet. 13 Temmuz 2000. 29 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Selim Erdoğan: Televizyonda kim ne gösteriyorsa onu satıyordur". Evrensel. 1 Mart 2009. 20 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 3 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2017. 

Dış bağlantılar değiştir