Selah Sue

Selah Sue (Leuven, Flandre 3 Mayıs, 1989, aslında Sanne Greet A. Putseys [1]) Belçikalı şarkıcı-söz yazarı. Müziğinde reggae, funk ve hip-hop müziğinin etkileri vardır.

Selah Sue
Selah Sue, 2012 yılında bir konserde.
Genel bilgiler
Doğum adı Sanne Putseys
Doğum 3 Mayıs 1989 (1989-05-03) (33 yaşında)
Tarzlar Soul, reggae, R&B
Meslekler Şarkıcı-söz yazarı, müzisyen
Çalgılar Gitar, vokaller
Etkin yıllar 2008–günümüz
Resmî site selahsue.com
Selah Sue, Zelt Musik Festival 2018 Freiburg, Almanya

BiyografiDüzenle

Selah Sue, çocukluğunda dans dersleri aldı, 15 yaşında gitar çalmaya ve şarkı sözü yazmaya başladı. Sadece iki yıl sonra organizatörlüğünü Milow'un yaptığı bir yarışmada keşfedildi ve konserlere davet edildi. Jamie Lidell, James Morrison'ın da desteği ile Belçika ve Hollanda'nın ünlü müzik festivallerinde yer aldı.[2]

20 yaşında ilk albümü Lady Killer'ı yayınlandı ve albümünde Cee Lo Green ile de düet yaptı.[3] Anvers'de bir konserde Prince ile birlikte şarkı söyledi.

2010 yılında yayınlanan Raggamuffin ve Crazy Vibes parçaları Belçika'nın Fransızca konuşan bölgelerinde ve ülke dışında da başarı yakaladı. Mart 2011 yayınlanan albümü Flaman müzik listelerinde ilk sıraya yerleşti. 2010 sonbaharında Almanca konuşulan ülkelere yaptığı konser turnesinde kendisine DJ Farhot ve reggae müzisyeni Patrice de eşlik etti.[4]

2011 yılı Belçikalı müzik endüstrisi ödüllerinde en iyi solo sanatçısı ödülünü kazandı.[5]

DiskografiDüzenle

Album

  • Selah Sue (2011)
  • Rarities (2012)
  • Reason (2015)

Tekliler

  • Raggamuffin (2010)
  • Crazy Vibes (2010)
  • This World (2011)
  • Summertime (2011)
  • Fade Away (2012)
  • Zanna (ile Tom Barman; vs. The Subs) (2011)
  • Alone (2014)
  • Reason (2015)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 29 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015. 
  2. ^ Selah Sue: Black Part Love / Nobody's Tune 7 Ağustos 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Kulturzelt Kassel, 15. Juli 2010
  3. ^ Selah Sue 27 Ocak 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Rockpalast, 23. Januar 2011
  4. ^ Artist sheet[ölü/kırık bağlantı], Prime Tours, 10. Oktober 2010
  5. ^ ‘Alors on danse’ Hit des Jahres 2010 11 Mayıs 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Belgischer Rundfunk online, 9. Januar 2011