Ana menüyü aç

Seija Simola (25 Eylül 1944 Helsinki – 21 Ağustos 2017 Vantaa)[1][2]Fin şarkıcıydı. Kariyerine 1960'ların ortalarında Eero Seija & Kristian Trio'da başladı ve ilk solo albümü 1970 yılında piyasaya çıktı: Seija Simola 1.

Seija 1978 yılında Paris şehrinde düzenlenen 23. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Finlandiya'yı "Anna rakkaudelle tilaisuus" adlı şarkıyla temsil etmiştir.[3] Yarışmada 18. olmuştur. Düşük sonuca rağmen Seija kariyerine Finlandiya'da devam etmiştir.

DiskografiDüzenle

  • Trio (1970)
  • Seija Simola 1 (1970)
  • Aranjuez mon amour – näkemiin (1970)
  • Rakkaustarina (1971)
  • Seija (1973)
  • Tunteen sain (1976)
  • Seijan kauneimmat laulut (1977)
  • Katseen kosketus (1979)
  • Tunteet (1984)
  • Ota kii – pidä mua (1985)
  • Seija (1986)
  • 20 suosikkia – Sulle silmäni annan (1995)
  • Parhaat – Seija Simola (1995)
  • 20 suosikkia – Rakkauden katse (2002)
  • Sydämesi ääni (2005)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Koppinen, Mari (2 September 2017). "Seija Simola 1944–2017". Helsingin Sanomat (Finnish). 12 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 September 2017. 
  2. ^ Kerttula, Suvi; Enqvist, Niina; Tainola, Rita (31 August 2017). "Legendaarinen laulajatähti Seija Simola on kuollut". Ilta-Sanomat (Finnish). 1 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 August 2017. 
  3. ^ "About Seija Simola" (İngilizce). eurovision.tv. 27 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2018. 
Ödüller ve başarılar
Önce gelen:
Monica Aspelund
Lapponia
Eurovision Şarkı Yarışması'nda Finlandiya
1978
Sonra gelen:
Katri Helena
Katson sineen taivaan