Sarathi

Sarathi ya da Kadali Jaya Sarathi (d. 26 Haziran 1942 – ö. 1 Ağustos 2022), Hint komedyen ve aktör.

Sarathi
Sarathi2.jpg
Doğum Kadali Jaya Sarathi
26 Haziran 1942
Penukonda, Batı Godavari, Andhra Pradeş, Hindistan
Ölüm 1 Ağustos 2022 (80 yaşında)
Meslek Oyuncu ve komedyen
Etkin yıllar 1961–2022

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

Sarathi, 26 Haziran 1942'de Penukonda 5 Temmuz 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Batı Godavari, Andhra Pradeş, Hindistan'da doğdu. 1961'de başladığı oyunculuk kariyerini 2022 yılındaki ölümüne kadar sürdürdü. Hinditan'da Telugu dilinde çekilen filmlerin gözde oyuncusuydu. Yer aldığı bazı yapımlar arasında; Manavuri Pandavulu, Bobilli Brahmanna, Driver Ramudu, Bakta Kannappa ve Jaganmohini sayılabilir.[1]

ÖlümüDüzenle

Sarathi, 1 Ağustos 2022'de kanser nedeniyle 80 yaşında ölmüştür.[2]

FilmografiDüzenle

  • Velugu Needalu (1961)
  • Paramanandayya Shishyula Katha (1966)
  • Brahmachari (1968)
  • Sukha Dukhalu (1968)
  • Bhale Rangadu (1969)
  • Gandikota Rahasyam (1969)
  • Aggi Veerudu (1969) rolü: Balıkçı
  • Collector Janaki (1972)
  • Bangaru Babu (1973)
  • Tatamma Kala (1974)
  • Manchi Manushulu (1974)
  • Bhakta Kannappa (1976)
  • Edureeta (1977)
  • Chiranjeevi Rambabu (1977) rolü: Singaram
  • Raja Ramesh (1977)
  • Chanakya Chandragupta (1977)
  • Amara Deepam (1977)
  • Aalu Magalu (1977)
  • Jaganmohini (1978)
  • Manavuri Pandavulu (1978)
  • Sommokadidhi Sokokadidhi (1978)
  • Driver Ramudu (1979)
  • Gandharva Kanya (1979)
  • Mosagadu (1980)
  • Gopala Rao Gari Ammayi (1980)
  • Kottapeta Rowdy (1980)
  • Mama Allulla Saval (1980)
  • Babulugaadi Debba (1981)
  • Taxi Driver (1981)
  • Guvvala Janta (1981)
  • Kaliyuga Ramudu (1982)
  • Madhura Swapnam (1982)
  • Pagabattina Simham (1982)
  • Jaggu (1982)
  • Dharma Poratam (1983) rolü: Dr. S. Apparao
  • Gudachari No.1 (1983)
  • Shakthi (1983)
  • Bobbili Brahmanna (1984)
  • Intiguttu (1984)
  • Sangeeta Samrat (1984)
  • Aggiraju (1985)[3]
  • Gola Nagamma
  • Chattamtho Porattam (1985)
  • Jayam Manade (1986)
  • Simha Swapnam (1989)
  • Yamudannaki Mogudu (1992)
  • Hello Alludu (1994) rolü: Doktor

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Sarathi biography". IMDb. 24 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2022. 
  2. ^ "Veteran comedian Kadali Jaya Sarathi passes away". telugubulletin.com. 1 Ağustos 2022. 1 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2022. 
  3. ^ Aggiraju (1985) – IMDb (İngilizce), 28 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi, erişim tarihi: 28 Ağustos 2021 

Dış bağlantılarDüzenle