Sara Montiel

Sara Montiel (bilinen adı: Sarita Montiel, doğum adı : Maria Antonia Abad,[1] 10 Mart 1928 – 8 Nisan 2013) , İspanyol oyuncu ve şarkıcı.

Sara Montiel

Gerçek adı Maria Antonia Abad Fernandez olan Montiel, Veracruz (1954) filmiyle adını tüm dünyaya duyurmuş ve Hollywood'un en ünlü İspanyol oyuncuti olmuştu.

Montiel, sinema yaşamı boyunca 50'den fazla filmde oynamış, 1975'te oyunculuğu bırakarak kariyerine şarkıcı olarak devam etme kararı almıştı.[2]

Hollywood'un önemli isimlerinden İspanyol oyuncu Montiel başkent Madrid'teki evinde 85 yaşında ölmüştür.

FilmografiDüzenle

  • 1954: Vera Cruz
  • 1956: Serenade
  • 1957: El último cuplé
  • 1958: La violetera
  • 1957: Run of the Arrow
  • 1959: Carmen la de Ronda

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Sara Montiel nombre completo
  2. ^ http://www.youtube.com/watch?v=Yw-PMs6GimM%7C título= Sara Montiel y Silvia Pinal. 2011. Entrevista en Madrid|fecha= 26 de octubre de 2011|fechaacceso=18 de septiembre de 2012}}

Dış bağlantılarDüzenle