Sıla Türkoğlu

Türk oyuncu

Sıla Türkoğlu (d. 18 Nisan 1999, İzmir),[1] Türk oyuncu.

Sıla Türkoğlu
Doğum18 Nisan 1999 (25 yaşında)
Bornova, İzmir, Türkiye
Milliyet Türkiye
MeslekOyuncu
Etkin yıllar2018-günümüz
ÖdüllerListe

Kariyeri değiştir

Oyunculuğa 2018 yılında rol aldığı Ağlama Anne dizisiyle başladı. 2019'da, Yemin dizisinde Suna karakterini, 7 Eylül 2020’de Kanal 7'de yayımlanmaya başlayan Emanet dizisinde Seher karakterini canlandırdı.[2] 4 Temmuz 2022'de yayınlanan 416. bölümüyle Emanet dizisinden ayrıldı.[3] Günümüzde ise, 2022 yılından itibaren Show TV ekranlarında yayımlanan Kızılcık Şerbeti dizisinde Doğa Korkmaz karakteriyle başrolde yer almaktadır.

2023 yılında düzenlenen 49. Altın Kelebek Ödüllerinde Yıldızı Parlayanlar ödülünün sahibi oldu.[4]

Filmografisi değiştir

Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar Kanal
2018 Ağlama Anne Alev Konuk oyuncu atv
2019-2020 Yemin Suna Tarhun Yardımcı oyuncu Kanal 7
2020-2022 Emanet Seher Kırımlı Başrol oyuncusu
2022-günümüz Kızılcık Şerbeti Doğa Korkmaz Show TV
İnternet
Yıl Yapım Rol Notlar Platform
2022 Sadece Arkadaşız Konuk oyuncu Exxen
Reklam
Yıl Marka Notlar Kaynak
2023-günümüz Pure Beauty Reklam yüzü [5]
2023-günümüz Hummel Reklam yüzü [6]

Ödülleri değiştir

Ödülleri
Yıl Ödül Kategori Sonuç Kaynak
2023 49. Altın Kelebek Ödülleri Yıldızı Parlayanlar Kazandı [7]
2024 18. GSÜ EN Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Dizi/Film Oyuncusu Kazandı [8]

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Sıla Türkoğlu Kimdir". Akşam. 15 Mart 2021. 21 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2021. 
  2. ^ "Sıla Türkoğlu Kimdir". Biyografi. 1 Mart 2021. 
  3. ^ "Ayrılık Sonrası Sessizliğini Bozdu! Flaş Sözler..." 18 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2022. 
  4. ^ "Yılın Parlayan Yıldızı Olan Sıla Türkoğlu, Ödül Almayan Kızılcık Şerbeti Ekibini Sahnede Övgülerle Andı". Onedio. 4 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2023. 
  5. ^ "Watsons". 
  6. ^ "hummel". 
  7. ^ "İşte Yıldızı Parlayanlar – Özge Yağız, Sıla Türkoğlu, Simay Barlas ve Caner Topçu". Teve2. 4 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2023. 
  8. ^ "Ödül GSÜ". 17 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2024. 

Dış bağlantılar değiştir