Sümeyra Koç

Türk dizi ve sinema oyuncusu

Sümeyra Koç (d. 27 Şubat 1987; İstanbul), Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Sümeyra Koç
Doğum 27 Şubat 1987 (1987-02-27) (33 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Eğitim İstanbul Bilgi Üniversitesi - Halkla İlişkiler
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2010-günümüz

HayatıDüzenle

Sümeyra Koç, 27 Şubat 1987'de İstanbul'da doğdu. Ailesi Yugoslavya göçmeni, annesi Sırbistan göçmeni, babası ise Karadağ göçmenidir.[1][2] Lise eğitiminden sonra üniversite sınavına girdi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünü kazandı. Üniversite öğreniminin son yılında öğrenci değişim programları sayesinde Avrupa Üniversitesi'nde eğitim aldı.[3]

KariyeriDüzenle

Üniversite eğitiminden sonra Türkiye'ye döndüğünde Craft Oyunculuk Atölyesi'nde ve Sadri Alışık Kültür Merkezi'nde oyunculuk eğitimi aldı. İlk oyunculuk deneyimini, Galip Derviş dizisinde Dilek karakterini canlandırarak yaşadı. 2013 yılında vizyona giren Şevkat Yerimdar adlı filmde rol aldı. 2013 yılında yayımlanan Sana Bir Sır Vereceğim adlı dizide Duru karakterini, Kurt Seyit ve Şura (dizi) adlı dizide ise Havva karakterini canlandırmıştır. Daha sonra Otel Divane adlı televizyon programında Pervin karakterini, Günebakan adlı dizide ise Günce karakterini canlandırmıştır.[4][5] 2015 yılında yayımlanan Kara Kutu adlı dizide ve Saruhan adlı filmde Zeynep karakterini canlandırmıştır. 2017 yılında yayımlanan Fazilet Hanım ve Kızları adlı dizide Farah karakterini canlandırarak geniş kitleler tarafından tanındı.[6][7]

FilmografiDüzenle

Film
Yıl Adı Rolü
2013 Şevkat Yerimdar -
2015 Saruhan Zeynep
Televizyon
Yıl Adı Rolü
2010-2014 Lale Devri -
2013 Galip Derviş Dilek
2013-2014 Sana Bir Sır Vereceğim Şifacı (Duru)
2014 Kurt Seyit ve Şura (dizi) Havva
2014 Otel Divane Pervin
2015 Günebakan Günce
2015 Kara Kutu Zeynep
2015-2017 Kiralık Aşk -
2017-2018 Fazilet Hanım ve Kızları Farah

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Gence, Hakan. "Sümeyra Koç: Yetenek güzelliği döver". www.hurriyet.com.tr. 21 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Haziran 2020. 
  2. ^ Arseven, Ceren. "Yıldırım Mahalleli Boşnak Yıldız Sümeyra Koç: Boşnak kadını güzeldir". www.bosnakmedya.com. 21 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Haziran 2020. 
  3. ^ "Sümeyra Koç". www.biyografi.kim. 20 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Haziran 2020. 
  4. ^ Arseven, Ceren. "Rekabet olunca aşk daha heyecanlı". www.sabah.com.tr. 19 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Haziran 2020. 
  5. ^ Arseven, Ceren. "Yıldırım mahalleli Boşnak yıldız Sümeyra Koç: Boşnak kadını güzeldir". www.bosnakmedya.com. 21 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Haziran 2020. 
  6. ^ "Sümeyra Koç, Fazilet Hanım ve Kızları dizisinde". www.milliyet.com.tr. 19 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Haziran 2020. 
  7. ^ "Sümeyra Koç: Hikâyenin mutlu sonla bitmesini isterim". www.ntv.com.tr. 19 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Haziran 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle