Ana menüyü aç

Robbie McIntosh

2009'da çekilmiş bir fotoğrafı.

Robbie McIntosh (d. 25 Ekim 1957, Sutton, Surrey), İngiliz gitarist. McIntosh, stüdyo müzisyenidir ve 1982'den 1987'ye dek The Pretenders grubunun bir üyesi olmuştur. 1988'de Paul McCartney için gitar çaldı ve 1994'e kadar onun grubunda görev aldı. Stüdyo işleri ve sahne performanslarını sürdürmektedir. John Mayer ile birlikte sahne almakta, bunun yanı sıra kendi grubu The Robbie McIntosh Band için de gitar çalmaktadır.

DiskografiDüzenle

Night ileDüzenle

  • Night (1979)
  • Long Distance (1981)

The Pretenders ileDüzenle

  • 1983–1984 – Learning to Crawl
  • 1986 – Get Close

Paul McCartney ileDüzenle

  • Flowers in the Dirt (1989)
  • Tripping the Live Fantastic (1990)
  • Unplugged (1991)
  • Off the Ground (1993)
  • Paul Is Live (1993)

Robbie McIntoshDüzenle

  • Unsung (1999)

The Robbie McIntosh BandDüzenle

  • Emotional Bends (1999)
  • Wide Screen (2001)

Dış bağlantılarDüzenle