Rüzgar Erkoçlar

Türk oyuncu

Onur Rüzgar Erkoçlar[2] (d. 26 Mart 1986, önceki ismiyle Nil Erkoçlar), Türk oyuncu, DJ ve fotomodel.[3]

Rüzgar Erkoçlar
Doğum 26 Mart 1986 (1986-03-26) (36 yaşında)
İstanbul
Meslek Oyuncu, fotomodel
Etkin yıllar 2002-günümüz
Evlilik
Tuğba Beyazoğlu (e. 2017)
[1]

Hayatı ve kariyeriDüzenle

Oyunculuğa on yaşında oynadığı reklam filmleriyle başlayan Erkoçlar, 15 yaşındayken oynadığı Molped reklamıyla ünlenmiştir.[3] Ardından birçok projede yer alan Erkoçlar ilk olarak Berna Laçin'in başrolü oynadığı Seni Yaşatacağım adlı dizide oynamaya başlamış, bu dizinin ardından Kadir İnanır'ın başrolde olduğu Bütün Çocuklarım adlı dizide oynamıştır.[3] Oyuncu, en çok Emret Komutanım adlı dizi ve aynı ada sahip sinema filminde canlandırdığı Foto Fato rolü ile tanınmaktadır.[4][5]

20 Şubat 2013 tarihinde müzik yapımcısı Erol Köse'nin Erkoçlar hakkında Twitter'da yayınladığı mesajda, oyuncunun cinsiyet değiştirme ameliyatı geçirerek erkek olduğu iddia edildi. Oyuncu ve kardeşi tarafından yalanlanan iddia daha sonra doğrulandı ve oyuncunun yeni adının Rüzgar olduğu aktarıldı.[4][5] Erkoçlar, Ayşe Arman'a verdiği, 24 Şubat 2013'te yayımlanan röportajında iki yıldır hormon tedavisi gördüğünü ve cinsiyet değiştirme ameliyatı geçirdiğini açıkladı.[6]

FilmografiDüzenle

Sinema[7]
Yıl Adı Rol
2006 Emret Komutanım Şah Mat Fato
2017 Put Şeylere
2018 Baba 1.5 -
2018 Öğrenci Kafası: Soygun Toprak
Televizyon
Yıl Adı Rol
2002 Seni Yaşatacağım Özlem
2004 Bütün Çocuklarım Irmak Kıroğlu
2005/2008 Emret Komutanım Foto Fato
2008 Elif Yağmur
Üvey Aile Özlem Orakçı
2009 Hesaplaşma Defne
2010 Maskeli Balo Zehra
Çakıl Taşları Zeynep
2012 Yamak Ahmet Anna

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2022. 
  2. ^ "Rüzgar Erkoçlar Nüfusunu Değiştirdi! O Artık Onur Rüzgar". Milliyet. 22 Ağustos 2013. 27 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2013. 
  3. ^ a b c "İnanır, Molped kızı Nil Erkoçlar'ı seçti". Vatan. 20 Mart 2004. 24 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2013. 
  4. ^ a b "O iddialar gerçek çıktı!". HaberTürk. 23 Şubat 2013. 28 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2013. 
  5. ^ a b "O artık Rüzgar". Milliyet. 24 Şubat 2013. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2013. 
  6. ^ Erkoçlar, Rüzgar (24 Şubat 2013). "Nil olarak var olduğum müddetçe ben bir yalandım". Ayşe Arman tarafından görüşme yapıldı. Hürriyet. 27 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2013. 
  7. ^ "Onur Rüzgar Erkoçlar". IMDb (İngilizce). 25 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2022. 

Dış bağlantılarDüzenle