Berna Laçin

Türk oyuncu ve sunucu

Berna Laçin (d. 20 Ağustos 1970, İzmir), Türk sinema, dizi oyuncusu ve sunucudur.

Berna Laçin
Doğum20 Ağustos 1970 (53 yaşında)
Karşıyaka, İzmir, Türkiye
İkametİstanbul, Türkiye
MeslekOyuncu, sunucu
Etkin yıllar1990-günümüz
Evlilik
Tolga Eşiz (e. 1996)
Çocuk(lar)Ada Eşiz[1][2]
Ebeveyn(ler)Bahar Laçin, Erman Laçin

Hayatı değiştir

20 Ağustos 1970 tarihinde İzmir'in Karşıyaka ilçesinde doğan Berna Laçin, babası askerî bir pilot olup ilkokul, ortaokul ve liseyi İzmir’de tamamladıktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi'ni kazanınca ailecek İstanbul'a yerleşmiştir.[3]

İstanbul Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde eğitim alan Laçin; Gökkuşağı, Böyle mi Olacaktı, Ateş Dansı, Uğurlugiller, Evdeki Yabancı ve Belalı Baldız gibi pek çok unutulmaz dizide rol almıştır. Laçin'in oynadığı 3 sinema filmi de vardır. 1996 yılında Tolga Eşiz ile evlenen Laçin, 2009 yılında düzenlenen 31. Uluslararası 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programında sunuculuk yapmıştır. Laçin, "Kadın dergisi gibi, geniş yelpazesi olan bir format hazırladık" dediği[4] ve atv'de yayımlanan Her Şey İçin Berna Laçin adlı programı sunmuştur. 2011 yılında Star TV'de Rasim Ozan Kütahyalı ile 'Yerden Göğe' adlı programı sunmuştur.

Filmografisi değiştir

Yıl Yapım Rol Notlar
1990 Sevdiğim Adam Defne Televizyon dizisi
Koltuk Belası Hülya Kaya Sinema filmi
1991 Yarına Gülümsemek Berna Televizyon dizisi
1993 Kızılırmak Karakoyun Hatice Sinema filmi
1995 Gökkuşağı Televizyon dizisi
Sahte Dünyalar Aysel
Bir Kadının Anatomisi Sinema filmi
1997 İlk Aşk Begüm Televizyon dizisi
Böyle mi Olacaktı Dr. Pervin Tuna
1998 Ateş Dansı Handan
2000 Evdeki Yabancı Aslı
2002 Seni Yaşatacağım Dr. Zeynep
2004 Bir Dilim Aşk Nehir
2005 Belalı Baldız Dilek
2007 Yıldızlar Savaşı Yıldız Aslan
2010 Bekle Beni Marija Sinema filmi
2013-2014 Aşk Ekmek Hayaller Leyla Değirmencioğlu Televizyon dizisi
2019 Merhaba Güzel Vatanım Sinema filmi
2022 Maske Kimsin Sen? Unicorn (Yarışmacı) Televizyon programı

Tiyatro oyunları değiştir

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Laçin 23 Nisan annesi oldu..." Milliyet. 22 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2021. 
  2. ^ "'Ada doğdu evim, yuva oldu'". Milliyet. 16 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2015. 
  3. ^ "Kişisel bilgiler". 13 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ Laçin'in programı atv'de başlıyor! 8 Temmuz 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Sabah. 8 Temmuz 2010 tarihinde erişilmiştir.

Dış bağlantılar değiştir