Polina Gagarina

Rus şarkıcı, şarkı yazarı, oyuncu ve model

Polina Sergeyevna Gagarina (Rusça: Полина Сергеевна Гагарина - d. 27 Mart 1987 - Moskova, Rusya) Rus şarkıcı, şarkı-yazarı, oyuncu ve model. 2015 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Rusya'yı "A Million Voices" adlı şarkıyla temsil ederek 303 puanla 2. olmuştur.[1]

Polina Gagarina
Genel bilgiler
Doğum adı Polina Sergeyevna Gagarina
Doğum 27 Mart 1987 (1987-03-27) (33 yaşında)
Moskova, Rusya
Tarzlar Pop müzik
Meslekler Şarkıcı, Oyuncu, Model
Çalgılar Vokal
Etkin yıllar 2003-günümüz
Resmî site gagarina.com

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

Gagarina, Sovyetler Birliği döneminde Moskova şehrinde doğmuş, gençliğini Yunanistan'da geçirmiştir. Annesi balerindir. 1993 yılında, Gagarina'nın babasının ölmesiyle beraber annesi Rusya'ya taşınmaya karar vermiştir. Ancak, tekrar Yunanistan'a taşındılar ve Atina'ya yerleştiler. Eğitimini tamamladıktan sonra büyükannesi ile yaşamak için Saratov şehrine taşındı.

2003–07: Попроси у облаковDüzenle

2003 yılında Rus yarışma programı olan Star Factory yarışmasına katılmıştır. Maxim Fadaev'e ait birkaç şarkı seslendirdikten sonra yarışmayı kazanmaya gitti, kazandıktan sonra Fadaev ile çalışmayı reddetti. Star Factory yarışmasını kazandıktan sonra Playgirls grubuna davet edildi. Grup ARS Records şirketi ile anlaşma imzaladı fakat grup dağıldı. 2005 yılında Letonya'nın Jūrmala kentinde düzenlenen New Wave yarışmasına katılmış ve üçüncü olarak tamamlamıştır. Daha sonra kendine ait olan "Kolybelnaya", "Morning", "Ya tvoya", "Pomnyu", and "Ya tebya ne proshchu nikogda" adlı teklileri çıkarmıştır. 2007 yılında, Попроси у облаков adlı ilk albümünü çıkarmıştır.

2008–12: О себеDüzenle

2008 yılında, Rus şarkıcı Irina Dubtsova ile beraber "Komu, zachem?" adlı şarkısını yayınlamıştır. 2010 yılının Mart ayında, ikinci stüdyo albümü olan О себе yayınlandı. 2012 yılında Gagarina, Gürcü/Rus şarkıcı Konstantin Meladze'nin projesi olan "VIA GRA" için işbriliği yapmaya başlamıştır. Meladze ile işbirliği sonucunda dört tekli çıkarmıştır: "Spektakl okonchen" ("Oyun Bitti") RUS #10, UKR #3, "Net" ("Hayır") RUS #3 UKR #1, "Navek" ("Daima") RUS #26, UKR #23 ve "Shagay" ("Aşmak") RUS #15, UKR #11.

Kişisel yaşamıDüzenle

Ağustos 25 2007 tarihinde, Rus aktör Pyotr Kislov evlendi.[2] 14 Ekim 2007 yılında Andrey adlı bir oğulları oldu.[3] 31 Mart 2010 tarihinde boşandılar.[4] 9 Eylül 2014 tarihinde Rus fotoğrafçı Dmitry Iskhakov ile evlendi.[5]

DiskografiDüzenle

Stüdyo albümleriDüzenle

Şarkı Detaylar
Попроси у облаков
(Ask the Clouds)
О себе
(About Me)
  • Yayınlanma: 11 March 2010
  • Şirket: ARS Records
  • Biçim: CD, dijital indirme

TeklilerDüzenle

Yıl Şarkı Grafik Albüm
RUS
[6]
RUS Airplay
[7]
BEL
(VL)

[8]
BEL
(WA)

[9]
GER
[10]
IRE
[11]
NLD
[12]
SWE
[13]
SWI
[14]
UK
[15]
UKR Airplay
[16]
2005 "Колыбельная" ("Ninni") Попроси у облаков
2006 "Я твоя" ("Sizininm")
2007 "Я тебя не прощу никогда" ("Asla Affetmeyeceğim")
"Любовь под солнцем" ("Güneşte Aşk") 17 О себе
2008 "Где-то живёт любовь" ("Bazenleri Aşk Yaşar")
"Кому, зачем?" ("Kim, Ne?")
(Irina Dubtsova ileberaber)
2009 "Пропади всё" ("Her şeyi ile Cehenneme")
2010 "Я обещаю" ("Söz Veriyorum") Осколки
2011 "Осколки" ("Fragmanlar")
2012 "Спектакль окончен" ("Oyun Bitti") 3 10 3
"Нет" ("Hayır") 2 3 1
2013 "Навек" ("Daima") 5 26 23
2014 "Шагай" ("Aşmak") 15 15
2015 "A Million Voices" 1 152 22 38 46 86 99 48 39 97 152 Yok
"Кукушка" ("Cuckoo") 2 Battle for Sevastopol OST
"—" Bu bölgede yayınlanmadığını gösterir.

Müzik videolarıDüzenle

Yıl Şarkı Yapımcı
2005 Колыбельная 12 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. ("Ninni") Vlad Opelyants
2006 Я твоя 3 Haziran 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. ("Sizinim") Georgy Toidze
2006 Sabah 10 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Irina Mironova
2007 Я тебя не прощу никогда 14 Haziran 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. ("Asla Affetmeyeceğim") Semion Gorov
2009 Кому? Зачем? 20 Nisan 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. ("Who? Why?")
(Irina Dubtsova ile beraber)
Alexey Golubev
2011 Осколки 6 Temmuz 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. ("Fragmanlar") Natalia Merkulova
2012 Спектакль окончен 23 Haziran 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. ("Oyun Bitti") Sergei Solodskiy
2012 Нет 23 Haziran 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. ("Hayır") Alan Badoev
2013 Навек 22 Haziran 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. ("Daima") Alan Badoev
2014 Immortal Feeling 4 Kasım 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. ("The Great Gatsby") Alan Badoev
2014 Шагай 23 Mayıs 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. ("Aşmak") Sergei Solodskiy
2015 A Million Voices 5 Haziran 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Alexey Golubev
2015 Больше снов 15 Şubat 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
2015 Любовь тебя найдёт 22 Ağustos 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Alexey Golubev

FilmografiDüzenle

Yıl Başlık Rolü
2007 Dochki-materi
2012 Katina lyubov
Hotel Transylvania Mavis (Rusça dublaj)
2013 Sasha Belyy Kendini
2014 Oz the Great and Powerful Dorothy Gale (Rusça dublaj)
2015 Odnoy levoy Sofi

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Siim, Jarmo (11 Mart 2015). "Rusya'yı Polina Gagarina temsil edecek!". eurovision.tv. 9 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2015. 
  2. ^ "Беременная Полина Гагарина вышла замуж" [Pregnant Polina Gagarina married]. ural.ru (Rusça). 27 Ağustos 2007. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2015. 
  3. ^ "Polina Gagarina - Biography". imdb.com. Internet Movie Database. 11 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2015. 
  4. ^ "Полина Гагарина развелась с мужем" [Polina Gagarina divorced with her husband]. dni.ru (Rusça). 13 Nisan 2010. 11 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2015. 
  5. ^ Tuboltseva, Natalya (9 Eylül 2014). "Полина Гагарина вышла замуж" [Polina Gagarina married]. kp.ru (Rusça). Komsomolskaya Pravda. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2015. 
  6. ^ Peak positions for singles in Russia:
  7. ^ "Исполнитель - Полина Гагарина". tophit.ru. [ölü/kırık bağlantı]
  8. ^ Hung, Steffen. "Discografie Polina Gagarina". Belgium (Flanders) Charts Portal. Hung Medien (Steffen Hung). 16 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2015. 
  9. ^ Hung, Steffen. "Discographie Polina Gagarina". Belgium (Wallonia) Charts Portal. Hung Medien (Steffen Hung). 7 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2015. 
  10. ^ Hung, Steffen. "Polina Gagarina". German Charts Portal. Hung Medien (Steffen Hung). 16 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2015. 
  11. ^ Hung, Steffen. "Discography Polina Gagarina". Irish Charts Portal. Hung Medien (Steffen Hung). 20 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2015. 
  12. ^ Hung, Steffen. "Discografie Polina Gagarina". Dutch Charts Portal. Hung Medien (Steffen Hung). 13 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2015. 
  13. ^ Hung, Steffen. "Discography Polina Gagarina". Swedish Charts Portal. Hung Medien (Steffen Hung). 28 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2015. 
  14. ^ Hung, Steffen. "Discographie Polina Gagarina". Swiss Charts Portal. Hung Medien (Steffen Hung). 2 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2015. 
  15. ^ "Discography Polina Gagarina". Officialcharts.com/. Official Charts Company. 5 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2015. 
  16. ^ Peak positions for singles on the Ukrainian Airplay Chart:
Ödüller ve başarılar
Önce gelen:
Tolmaçevi kardeşler
"Shine"
Eurovision Şarkı Yarışması'nda Rusya
2015
Sonra gelen:
Sergey Lazarev
"You Are The Only One"