Pelin Öztekin

Türk oyuncu

Şükran Pelin Öztekin[1] (d. 4 Temmuz 1987, Kocaeli[2]), Türk oyuncu.

Pelin Öztekin
2020'de Öztekin
DoğumŞükran Pelin Öztekin[1]
4 Temmuz 1987 (36 yaşında)
İzmit, Kocaeli, Türkiye
EğitimFenerbahçe Lisesi
MeslekOyuncu
Etkin yıllar2005-günümüz
Ebeveyn(ler)Rasim Öztekin
Zeynep Aslıhan İşbay
Akraba(lar)Rasim Celalettin Öztekin (büyükdedesi)

Hayatı değiştir

Pelin Öztekin, 4 Temmuz 1987 yılında İzmit, Kocaeli'de dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'un Fenerbahçe semtindeki Nurettin Teksan Okulu'nda tamamladı. Lise eğitimini Fenerbahçe Lisesi'nde tamamladı. Pera Güzel Sanatlar Lisesi'nde tiyatro eğitimi aldı. 2005 yılında Hayat Bilgisi adlı dizide Demet karakterini canlandırdı. 2006 yılında BKM Mutfak ekibine katıldı. 2007 yılında Haldun Dormen'in yazıp yönettiği Hisseli Harikalar Kumpanyası adlı tiyatro oyununda Şebnem karakterini canlandırdı.[3] 2008-2010 yılları arasında BKM Mutfak ekibi ile birlikte Çok Güzel Hareketler Bunlar isimli tiyatro programında yer aldı. Aynı ekip ile birlikte 2009 yılında Neşeli Hayat, 2010 yılında Çok Filim Hareketler Bunlar isimli sinema filmlerinde de oynadı. 2012 yılında Benzemez Kimse Sana programında yarışmacı olarak yer almıştır ve çeşitli ünlülerin taklidini yapmıştır.[4] Ardından sırasıyla Doksanlar, Hayat Şarkısı, Koca Koca Yalanlar, Yuvamdaki Düşman dizileri ile oyunculuk kariyerini devam ettiren Öztekin, son olarak Çatı Katı Aşk dizisinde oynamıştır.

Pelin Öztekin aynı zamanda usta sanatçı Rasim Öztekin'in kızıdır.[5] 2021 yılında babasını kaybetmiştir.[6]

Filmografisi değiştir

Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
2005 Hayat Bilgisi Demet Yardımcı oyuncu
2006 Bir Demet Tiyatro
2008 Sınıf Gökçe Yardımcı oyuncu
2008-2010 Çok Güzel Hareketler Bunlar Pelin Çeşitli roller
2012 Benzemez Kimse Sana Kendisi Yarışmacı
2013 Doksanlar Neşe Yardımcı oyuncu
2015 Zeyrek ile Çeyrek: Bir Ramazan Temaşası Semanur Yardımcı oyuncu
2016-2017 Hayat Şarkısı Zeynep Namıkoğlu Yardımcı oyuncu
2018 Koca Koca Yalanlar Canan Başrol oyuncusu
Yuvamdaki Düşman Nil Çifthanlı Başrol oyuncusu
2019 Aşk Ağlatır Nagehan Yardımcı oyuncu
2020 Çatı Katı Aşk Süheyla Durmaz Yardımcı oyuncu
Sinema[7]
Yıl Yapım Rol Notlar
2009 Neşeli Hayat Kasiyer Yardımcı oyuncu
2010 Çok Filim Hareketler Bunlar Yardımcı oyuncu
2013 300 Worte Deutsch Nuran Yardımcı oyuncu
2013 İki Kafadar Chinese Connection Sibel

Kaynakça değiştir

  1. ^ a b "Adı Şükran Pelin'miş..." www.star.com.tr. 17 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2022. 
  2. ^ @management.be (4 Temmuz 2021). "İyi ki doğdun Pelin!". 21 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2022Instagram vasıtasıyla. 
  3. ^ "28 yil sonra yeniden: Hisseli Harikalar Kumpanyasi". Salom.com.tr. 14 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2021. 
  4. ^ "Pelin Öztekin | Benzemez Kimse Sana". 
  5. ^ "Rasim ve Pelin Öztekin". 
  6. ^ "Pelin Öztekin'den duygulandıran 'Rasim Öztekin' paylaşımı". www.cumhuriyet.com.tr. 9 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2022. 
  7. ^ "Pelin Oztekin". 

Dış Bağlantılar değiştir