Pauline Collins

Pauline Collins (2012)
Pauline Collins Oscar Ödül Töreni'nde (1990)

Pauline Collins, (d. 3 Eylül 1940; Exmouth, Devon ), İngiliz oyuncu.

1971-73 yılları arasında rol aldığı Tv dizisi Upstairs, Downstairs ile tanındı. Kendisi önemli oyunculuk ödüllerinden birisi olan Laurence Olivier Ödülleri'nden alanında sahip olmuştur.

Yine Broadway yapımı müzikal Shirley Valentine ile Tony Ödülü ve 2001'de İngiliz Kraliyet Nişanı ile onurlandırılmıştır.

Filmografi (seçme)Düzenle

  • 1971-1973 : Upstairs, Downstairs
  • 1979 : Thomas och Sarah
  • 2005 : Bleak House
  • 2010 : Du kommer att möta en lång mörk
  • 2010 : Merlin
  • 2011 : Albert Nobbs *2012 : Kvartetten

Dış bağlantılarDüzenle