Olgun Toker

Türk oyuncu

Olgun Toker (d. 12 Mart 1986, Mersin), Türk oyuncu.

Olgun Toker
Doğum12 Mart 1986 (37 yaşında)
Mersin, Türkiye
EğitimMarmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arşivcilik Bölümü[1]
Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuvar Tiyatro Bölümü[2]
MeslekOyuncu
Etkin yıllar2010-günümüz

Filmografisi değiştir

Televizyon[3]
Yıl Yapım Rol Notlar Kanal
2010 Akasya Durağı Hırsız Konuk oyuncu (89. bölüm) Kanal D
Yaprak Dökümü Bakıcı Konuk oyuncu
2012 Son Taner Yardımcı oyuncu atv
2012-2014 Karadayı Melih Şadoğlu
2014 Benim Adım Gültepe Reşat Kanal D
2015 Şeref Meselesi Seyhan Demir
Tatlı Küçük Yalancılar Güven Star TV
2016-2017 Hayat Şarkısı Mahir Duru Başrol oyuncusu Kanal D
2017 Çember Cumali Apaydın TV filmi, yardımcı oyuncu Star TV
2017-2018 Hayat Sırları Kemal Kuzgun Başrol oyuncusu
2019 Bir Aile Hikayesi Mahur Güneş FOX
2020 Güldür Güldür Show Konuk oyuncu (249. bölüm) Show TV
2020-2021 Arıza Burak Ersoylu Başrol oyuncusu
2021 Son Yaz Gökhan Şen Konuk oyuncu FOX
2022 Annenin Sırrıdır Çocuk Çınar Yılmaz Başrol oyuncusu TV8
2022-2023 Güzel Günler Atakan Show TV
İnternet dizi ve filmleri
Yıl Yapım Rol Notlar Platform
2018 Dip İsmail Dizi, yardımcı oyuncu puhutv
2021 Fatma Sidar Netflix
2022- Mezarlık Serdar Ata Film serisi, başrol oyuncusu
2023 Merve Kült Film, yardımcı oyuncu
Sinema
Yıl Yapım Rol
2011 Saklı Hayatlar Can
Aşk ve Devrim Mehmet Ünal
2012 Kurtuluş Son Durak Hırsız
Bir Ses Böler Geceyi Zülfü
2013 Hükümet Kadın Adnan
Düğün Dernek Otel güvenliği
2014 Hükümet Kadın 2 Adnan
2015 Kir Kopuk
2016 Küçük Esnaf Oktay
2017 Benim Babam Bir Melek Ümit
Dönüşüm Mert/Yılmaz
2018 Yol Arkadaşım 2 Selim

Tiyatro oyunları değiştir

Tiyatro oyunlar
Yıl Oyun Rol Yazar Yönetmen Sahneleyen
2017 Ebedi Barış[4] Köpek Juan Mayorga Yunus Emre Bozdoğan Entropi Sahne
2020 İzmir'in Kızları[5] Poyraz Serdar Saatman Gaye Çankaya Most Production

[6]

Kaynakça değiştir

  1. ^ Sönmez, Edda (13 Eylül 2015). "Aşk her şeyi altüst etmeli". hayat.sozcu.com.tr. 30 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2022. 
  2. ^ "Olgun Toker: biyografi - Beyazperde.com". beyazperde.com. 18 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2022. 
  3. ^ "Olgun Toker - IMDb". imdb.com. 8 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2022. 
  4. ^ "Ebedi Barış | tiyatrolar.com.tr". tiyatrolar.com.tr. 3 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2022. 
  5. ^ "İzmir'in Kızları | tiyatrolar.com.tr". tiyatrolar.com.tr. 18 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2022. 
  6. ^ "Olgun Toker | tiyatrolar.com.tr". tiyatrolar.com.tr. 10 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2022. 

Dış bağlantılar değiştir