Oktay Sözbir

Oktay Sözbir (15 Aralık 1942[1], 4 Şubat 2006), Türk oyuncudur.

Oktay Sözbir
Oktaysozbir.jpg
Doğum 15 Aralık 1942
Türkiye
Ölüm 4 Şubat 2006 (62 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Meslek Oyuncu,Tiyatrocu
Etkin yıllar 1964-2006

1962'de İstanbul Şehir Tiyatroları'nda sanat hayatına başlayan sanatçı, birçok özel tiyatroda çalıştı. Sinema yaşamına 1975'te Yılmaz Güney 'in Bir Gün Mutlaka adlı filmi ile adım attı. Asıl tanındığı rolü ise Bizimkiler adlı TV dizisinde canlandırdığı Yandan çarklı Halil tiplemesi ile oldu.

Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu, Şan Tiyatrosu ve Dormen Tiyatrosu'nda da çalışan Sözbir, 1990 yılından beri Şehir Tiyatroları'nda görev yapıyordu. 2006 yılında İstanbul 'da vefat eden Oktay Sözbir Ümraniye, Kocatepe Mezarlığı 'nda toprağa verildi.

Oynadığı bazı tiyatro oyunlarıDüzenle

FilmografiDüzenle

  • Bir Gün Mutlaka (1975)
  • Asiye Nasıl Kurtulur (1986)
  • Değirmen (1986)
  • On Kadın (1987)
  • Çark (1987)
  • Doktorlar (1989) TV dizisi
  • Bizimkiler (1989) TV dizisi
  • İsa, Musa, Meryem (1989)
  • Başka Olur Ağalarım Düğünü (1990) TV dizisi
  • Çiçekler Açmak İster (1990) TV dizisi
  • Düş Gezginleri (1992)
  • Tatlı Betüş (1993) TV dizisi
  • Yazlıkçılar (1993) TV dizisi
  • Oğlum Adam Olacak (1995) TV dizisi
  • Komşu Komşu (1997) TV dizisi
  • Eylül Fırtınası (1999)
  • Duruşma (1999)

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle