Ogeday Girişken

Türk kürekçi ve oyuncu

Ogeday Girişken (d. 27 Nisan 1992, Adana), Türk kürek sporcusu ve oyuncu.

Ogeday Girişken
Doğum27 Nisan 1992 (31 yaşında)
Adana, Türkiye
MeslekOyuncu, Kürek
Etkin yıllar2017-günümüz

Hayatı değiştir

Ogeday Girişken, 1992 yılında Adana şehrinde doğdu ve beraberinde eğitim hayatına orada devam etti. Marmara Üniversitesi’nde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nü okumaya hak kazandı. Daha sonrasında lisans eğitimini tamamladı. Sporcu kimliği ile sık sık adından söz ettiren Ogeday o yıllarda da ilgililer tarafından dikkat topladı ve beraberinde kürek sporu dalında Fenerbahçe‘de lisanslı bir sporcu olarak on yıl kadar kürek takımında yer aldı. Dünya sıralamalarına adını kazıyan Ogeday Girişken 2017 yılında Survivor 2017 yarışmasına katıldı. Yarışmanın başlamasının ardından Ogeday gerek karakteri ile gerek parkurlardaki performansı ile kısa zamanda bir adım öne geçmeyi başardı ve o sezonun şampiyonu oldu. Litvanya'da dünya çapında gerçekleşen U-23 Kürek Şampiyonası'nda yarışmayı 8. sırada tamamladı.[1] Ogeday Girişken, 2018 yılında Bir Litre Gözyaşı dizisinde "Teoman" karakteriyle oyunculuk hayatına adımını attı.[2] Daha sonra, 2019 yılında Savaşçı dizisinde "Astsubay Çavuş Demir Döğer" karakterini canlandırdı.[3] 2022'de de Survivor 2022: All Star yarışmasında mücadele etmiştir.

Filmografisi değiştir

Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar Kanal
2019 Bir Litre Gözyaşı Teoman Yardımcı oyuncu Kanal D
2019-2020 Savaşçı Astsubay Çavuş Demir Döğer FOX
2021 Alparslan: Büyük Selçuklu Prens Çortunel Konuk oyuncu TRT 1
İnternet
Yıl Yapım Rol Notlar Platform
2021-2022 Sihirli Annem Yavuz Başrol oyuncusu Exxen
2021 Aşk 101 Namık Yardımcı oyuncu Netflix
Katıldığı yarışmalar ve programlar
Yıl Yapım Rol Notlar Kanal
2017 Survivor 2017 Ünlüler-Gönüllüler Kendisi Şampiyon TV8
2017, 2018,
2020, 2021
Survivor Panorama Konuk
2019 Survivor Taksi YouTube
Survivor Türkiye-Yunanistan Konuk yarışmacı TV8
2022 Survivor 2022: All Star 8. oldu
2024 Survivor 2024: All Star

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Ogeday Girişken kimdir, kaç yaşındadır?". Sözcü. 27 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mayıs 2020. 
  2. ^ "Survivor şampiyonu Bir Litre Gözyaşı'nda". Hürriyet Kelebek. 13 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Savaşçı dizisine 5 yeni oyuncu!". Sözcü. 13 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2019. 

Dış bağlantılar değiştir