Nigel Terry

Peter Nigel Terry (15 Ağustos 1945 – 30 Nisan 2015), Tanınmış İngiliz oyuncu ve dublaj sanatçısı.

KariyeriDüzenle

"Kral Arthur" karakterini canlandırdığı John Boormanın yapımcılığını üstlendiği 1981 yapımı Excalibur adlı film ile bilinir. Oyuncunun yer aldığı diğer projeler arasında sinema filmleri; The Lion in Winter (1968), Troy (2004) ile Tv dizileri; Covington Cross, Casualty, Doctor Who, Highlander: The Series ve Waking the Dead sayılabilir.

ÖlümüDüzenle

Ayrıca birçok yapımda seslendirmede yapan İngiliz oyuncu Nigel Terry 15 Ağustos 1945'te Bristol, İngiltere'de doğmuş; 30 Nisan 2015'te St. Ives, Cornwall, İngiltere'de 69 yaşında anfizem rahatsızlığı sebebiyle yaşama veda etmiştir.[1]

Seçme filmografiDüzenle

  • The Lion in Winter (1968)
  • Slade in Flame (1975)
  • Excalibur (1981)
  • Sylvia' (1985)
  • Déjà Vu (1985)
  • Caravaggio (1986)
  • On Wings of Fire (1986)
  • The Last of England (1987) (seslendirme)
  • War Requiem (1989)
  • Edward II (1991)
  • Christopher Columbus: The Discovery (1992)
  • Blue (1993) (seslendirme)
  • The Hunchback (1997, TV Filmi)
  • Far From the Madding Crowd (1998, TV Filmi)
  • On Wings of Fire (2001)
  • The Emperor's New Clothes (2001)
  • The Search for John Gissing (2001)
  • FeardotCom (2002)
  • The Ride (2003)
  • The Tulse Luper Suitcases (2003)
  • Troy (2004)
  • Red Mercury (2005)
  • Blackbeard (2006, TV Mini-Dizisi)
  • Genghis Khan: The Story of a Lifetime (2010)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Nigel Terry obituary". The Guardian. 4 Mayıs 2015. 6 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2015.