Ana menüyü aç

Nişan Hançeryan

(Nişan Hançer sayfasından yönlendirildi)

Nişan Hançeryan,   bilinen adıyla Nişan Hançer   (d.21 Haziran 1923, Ankara - ö. 4 Eylül 1997, İstanbul),   tiyatro ve sinema oyuncusu, yönetmen, ressam.

Nişan Hançeryan
Nisanhanceryan.jpg
Doğum 21 Haziran 1923(1923-06-21)
Ankara, Türkiye
Ölüm 4 Eylül 1997 (74 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Tiyatro, sinema oyuncusu, yönetmen, senarist, yapımcı, ressam

Sanat hayatına tiyatro ile başlayan Nişan Hançeryan, Ses Tiyatrosu gibi topluluklarda çalıştı. İlk yönetmenlik deneyimlerini tiyatroda edinmesinin ardından, Lütfi Akad'tan öğrendikleriyle 1955 yılında kamera arkasına geçerek sinema dünyası içinde yer aldı. Senaristlik ve yapımcılığın yanı sıra sinemada oyunculuk ta yapan Sanatçı, aynı zamanda ressam kimliğiyle de tanınıyor, sergiler açıyordu. Hançeryan, Yıldırım Gencer, Türker İnanoğlu, Erol Taş gibi sanatçıların yetişmesinde büyük rol oynamıştır.

Filmografisi (yönetmen)Düzenle

  • Sarı Öküz Parası - 1972
  • Zagor Kara Bela - 1971
  • Zagor Kara Korsanın Hazineleri - 1971
  • Kartallar - 1971
  • Bin Bela Bir Kurşun - 1971
  • Hayatımı Mahveden Kadın - 1970
  • Sevgilim Mazurka - 1970
  • Deliormanlı - 1970
  • Sevgilim - 1970
  • Şeytanın Oyunu - 1969
  • Dikenli Hayat - 1969
  • Kardeş Kurşunu - 1969
  • Kötü Kader - 1969
  • Kara Atmaca'nın İntikamı - 1968
  • İncili Çavuş - 1968
  • Bir Mahkûm Kaçtı - 1968
  • Demir Yumruklu Üçler - 1967
  • Kara Atmaca - 1967
  • Kara Kartal - 1967
  • Beni Katil Ettiler - 1967
  • Yumrukların Kanunu - 1966
  • Tilki Selim - 1966
  • Zorba - 1966
  • Eller Yukarı - 1965
  • Fişek Necmi - 1965
  • Bitirimsin Hanım Abla - 1964
  • Sıkı Dur Geliyorum - 1964
  • Başımı Belaya Sokma - 1963
  • Kırık Anahtar - 1963
  • Ölüm Bizi Ayıramaz - 1963
  • Gecelerin Hakimi - 1963
  • Rüzgar Zehra (Sünger Avcıları) - 1963
  • Bir Milyonluk Macera - 1962
  • Bir Aşk Günahı - 1962
  • Geçti Buranın Pazarı - 1962
  • Seni Benden Alamazlar - 1961
  • Acı Zeytin - 1961
  • Kaderime Ağlarım - 1960
  • Kanundan Kaçılmaz - 1959
  • Sonbahar - 1959
  • Vatan Uğruna - 1959
  • Dikenli Yol - 1958
  • Funda - 1958
  • Yosmanın Kızı - 1957
  • Ham Meyva - 1957
  • Kahpe Kurşun - 1957
  • Panayırdaki Cinayet - 1955

Dış bağlantılarDüzenle