Nazan Kesal

Türk tiyatrocu ve dizi oyuncusu, yönetmen

Nazan Kesal (d. 28 Mart 1969, Manisa), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu,[1] tiyatro ve film yönetmeni.

Nazan Kesal
DoğumNazan Kırılmış
28 Mart 1969 (54 yaşında)
Köprübaşı, Manisa, Türkiye
MeslekOyuncu, yönetmen
Etkin yıllar1992-günümüz
Evlilik
Ercan Kesal (e. 2005)
Çocuk(lar)Poyraz Kesal

Hayatı değiştir

İlköğretim ve liseyi Manisa'da tamamlamasının ardından yüksek öğrenimini İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro - Oyunculuk bölümünde 1991 yılında bitirdi.

Kariyeri değiştir

Eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul'a yerleşen Nazan Kesal, TV dizileri, sinema ve reklam filmlerinde rol aldı. 1996-2004 yılları arasında Diyarbakır Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde oyuncu ve yönetmen olarak görev yaptı. 2004 başında Bursa Devlet Tiyarosu'na atanan sanatçı, Ankara Sanatevi Tiyatrosu, Tiyatro Ayna, Tiyatro İstanbul, Diyarbakır Sanat Merkezi gibi özel topluluklarda da çalıştı. Beykent Üniversitesi Sinema TV bölümünde master yapmıştır.[2]

Özel hayatı değiştir

Kendisi gibi oyuncu olan Ercan Kesal'ın eşidir ve 1 çocuk sahibidir.[3]

Tiyatro oyunları değiştir

Yönettiği oyunları değiştir

Rol aldığı oyunları değiştir

Filmografisi değiştir

Sinema
Yıl Yapım Rol Yönetmen
1992 Biri Aida Diğeri Zeliha
Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri Komşu Kadın İrfan Tözüm
Gölge Oyunu Sezen Yavuz Turgul
1994 Bir Sonbahar Hikayesi Yavuz Özkan
1995 Serada Aşk[4] Tülay Eratalay
1996 İstanbul Kanatlarımın Altında Fahişe Mustafa Altıoklar
2001 Yazgı Patron Kızı Zeki Demirkubuz
2002 Uzak Serap Nuri Bilge Ceylan
2006 İklimler
2008 Vicdan Erden Kıral
2010 Saç Meryem Tayfun Pirselimoğlu
2014 Daire Betül Atıl İnaç
2015 Toz Bezi Hatun Ahu Öztürk
Delibal Selma Ali Bilgin
Kırık Kalpler Bankası Suzan Onur Ünlü
2016 Kardeşim Benim Ayşe'nin annesi Mert Baykal
2018 Aydede Neriman Abdurrahman Öner
2019 Şuursuz Aşk Umut Ertek
2020 Nasipse Adayız Figen Ercan Kesal
2024 Hayatla Barış Aysel Telli Ekin Pandır
Yakında Acı Kahve Birgül Soner Sert
Televizyon
Yıl Yapım Rol Kanal
1993 Süper Baba atv
Tatlı Betüş Show TV
1996-1997 Bizim Aile Kanal D
2002 Berivan
2003 Mühürlü Güller TRT 1
2004 Aliye Nermin atv
Yadigar Kezban
2005 Rüzgarlı Bahçe Gülfem Kanal D
2007 Şölen Süreyya FOX
2008 Cennetin Çocukları Mevlüde atv
2009-2010 Hicran Yarası Hicran TRT 1
2010 Aşk ve Ceza Sevgi atv
2011 Bir Ömur Yeter Şükran Star TV
2012-2013 Kayıp Şehir Meryem Kanal D
2013-2014 Bugünün Saraylısı Üftade Katıpoğlu atv
2015 Analar ve Anneler Muazzez
2017-2018 Fazilet Hanım ve Kızları Fazilet Çamkıran Star TV
2019 Halka Hümeyra Karabulut TRT 1
2019-2020 Çocuk Asiye Karasu Star TV
2020-2021 Bir Zamanlar Çukurova Sevda Çağlayan atv
2022 Oğlum Canan Yalçın Show TV
Bir Peri Masalı Harika Köksal FOX
2024 Aşka Düşman Bahriye TV8
2024- Yandaki Oda Nurcihan Alabey Star TV
İnternet
Yıl Yapım Rol Platform
2023 Son Gün[5] Ayşe tabii
2024- Kübra Dilek Netflix

Ödülleri değiştir

Kaynakça değiştir

Özel
  1. ^ "Sinematürk' te Nazan Kesal". 23 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2023. 
  2. ^ "'Sevgilim rolüne sevgilimi önerdim, Ercan oyuncu oldu'". Milliyet. 21 Ocak 2012. 27 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ocak 2012. 
  3. ^ "Resmi sitesi". 3 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2009. 
  4. ^ Barlas Özarıkça'nın aynı adlı eserinden Aykut Tankuter senaryosuyla TRT prodüktörü Tülay Eratalay tarafından televizyon draması olarak 1995 yılında ekrana aktarılmıştır, Dramanın Youtube linki 3 Ekim 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 3 Ekim 2022 tarihinde erişilmiştir
  5. ^ ""Ben Ölmeden Önce" dizisinin yeni adı ne oldu?". Birsen Altuntaş. 20 Haziran 2022. 20 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2022. 

Dış bağlantılar değiştir