NBA blok kralları listesi

Vikimedya liste maddesi

NBA blok kralları listesi NBA'de oynayan basketbolcuların sezon sonunda yakaladıkları en yüksek blok ortalamalarını içerir.

Sezonlara göreDüzenle

^ NBA'de hala aktif olan oyuncuları belirtir
* Basketball Hall of Fame'e seçilen oyuncuları belirtir
NBA rekoru
Oyuncu (X) Parantez içinde oyuncunun daha önce kaç kez sezon lideri olduğunu gösterir
G Gard F Forvet C Pivot
Sezon Oyuncu Poz. Takım(lar) Maç
sayısı
Toplam blok Maç başına blok Kaynak
1973-74 Smith, ElmoreElmore Smith C Los Angeles Lakers 81 393 4.85 [1][2]
1974-75 Abdul-Jabbar, KareemKareem Abdul-Jabbar*[3] C Milwaukee Bucks 65 212 3.26 [4][5]
1975-76 Abdul-Jabbar, KareemKareem Abdul-Jabbar* (2) C Los Angeles Lakers 82 338 4.12 [5][6]
1976-77 Walton, BillBill Walton*[7] C/F Portland Trail Blazers 65 211 3.25 [8][9]
1977-78 Johnson, George T.George T. Johnson C/F New Jersey Nets 81 274 3.38 [10][11]
1978-79 Abdul-Jabbar, KareemKareem Abdul-Jabbar* (3) C Los Angeles Lakers 80 316 3.95 [5][12]
1979-80 Abdul-Jabbar, KareemKareem Abdul-Jabbar* (4) C Los Angeles Lakers 82 280 3.41 [5][13]
1980-81 Johnson, George T.George T. Johnson (2) C/F San Antonio Spurs 82 278 3.39 [11][14]
1981-82 Johnson, George T.George T. Johnson (3) C/F San Antonio Spurs 75 234 3.12 [11][15]
1982-83 Rollins, TreeTree Rollins C Atlanta Hawks 80 343 4.29 [16][17]
1983-84 Eaton, MarkMark Eaton C Utah Jazz 82 351 4.28 [18][19]
1984-85 Eaton, MarkMark Eaton (2) C Utah Jazz 82 456 5.56‡ [19][20]
1985-86 Bol, ManuteManute Bol C Washington Bullets 80 397 4.96 [21][22]
1986-87 Eaton, MarkMark Eaton (3) C Utah Jazz 79 321 4.06 [19][23]
1987-88 Eaton, MarkMark Eaton (4) C Utah Jazz 82 304 3.71 [19][24]
1988-89 Bol, ManuteManute Bol (2) C Golden State Warriors 80 345 4.31 [22][25]
1989-90 Olajuwon, HakeemHakeem Olajuwon*[29] C Houston Rockets 82 376 4.59 [30][31]
1990-91 Olajuwon, HakeemHakeem Olajuwon* (2)[32] C Houston Rockets 56 221 3.95 [31][33]
1991-92 Robinson, DavidDavid Robinson* C San Antonio Spurs 68 308 4.49 [34][35]
1992-93 Olajuwon, HakeemHakeem Olajuwon* (3) C Houston Rockets 82 342 4.17 [31][36]
1993-94 Mutombo, DikembeDikembe Mutombo* C Denver Nuggets 82 336 4.10 [37][38]
1994-95 Mutombo, DikembeDikembe Mutombo* (2) C Denver Nuggets 82 321 3.91 [38][39]
1995-96 Mutombo, DikembeDikembe Mutombo* (3) C Denver Nuggets 74 332 4.49 [38][40]
1996-97 Bradley, ShawnShawn Bradley[41] C New Jersey Nets
Dallas Mavericks
73 248 3.40 [42][43]
1997-98 Camby, MarcusMarcus Camby[44] C/F Toronto Raptors 63 230 3.65 [45][46]
1998-99[49] Mourning, AlonzoAlonzo Mourning* C Miami Heat 46 180 3.91 [50][51]
1999-00 Mourning, AlonzoAlonzo Mourning* (2) C Miami Heat 79 294 3.72 [51][52]
2000-01 Ratliff, TheoTheo Ratliff[53] C/F Philadelphia 76ers 50 187 3.74 [54][55]
2001-02 Wallace, BenBen Wallace F/C Detroit Pistons 80 278 3.48 [56][57]
2002-03 Ratliff, TheoTheo Ratliff (2) C/F Atlanta Hawks 81 262 3.23 [55][58]
2003-04 Ratliff, TheoTheo Ratliff (3)*[59] C/F Atlanta Hawks
Portland Trail Blazers
85 307 3.61 [55][60]
2004-05 Kirilenko, AndreiAndrei Kirilenko[61] F Utah Jazz 41 136 3.32 [62][63]
2005-06 Camby, MarcusMarcus Camby^ (2)[64] C/F Denver Nuggets 56 184 3.29 [46][65]
2006-07 Camby, MarcusMarcus Camby^ (3) C/F Denver Nuggets 70 231 3.30 [46][66]
2007-08 Camby, MarcusMarcus Camby^ (4) C/F Denver Nuggets 79 285 3.61 [46][67]
2008-09 Howard, DwightDwight Howard^ C Orlando Magic 79 231 2.92 [68]
2009-10 Howard, DwightDwight Howard^ (2) C Orlando Magic 82 228 2.78 [68]
2010-11 Bogut, AndrewAndrew Bogut^[70] C Milwaukee Bucks 65 168 2.58 [71]
2011-12[73] Ibaka, SergeSerge Ibaka^ F Oklahoma City Thunder 66 241 3.65 [74]
2012-13 Ibaka, SergeSerge Ibaka^ (2) F Oklahoma City Thunder 80 242 3.03 [74]
2013-14 Davis, AnthonyAnthony Davis^[76] F/C New Orleans Pelicans 67 189 2.82 [77]
2014-15 Davis, AnthonyAnthony Davis^ (2) F/C New Orleans Pelicans 68 200 2.94 [77]
2015-16 Whiteside, HassanHassan Whiteside^ C Miami Heat 73 269 3.68 [78]
2016-17 Rudy Gobert^ C Utah Jazz 80 214 2.64 [79]
2017-18 Davis, AnthonyAnthony Davis^ (3) F/C New Orleans Pelicans 75 193 2.57 [77]
2018-19 Turner, MylesMyles Turner^ C Indiana Pacers 74 199 2.69 [80]

Birden fazla kazananlarDüzenle

Sıra Oyuncu Takım Kazanma sayısı Yıl
1 Kareem Abdul-Jabbar Milwaukee Bucks (1) / Los Angeles Lakers (3) 4 1975, 1976, 1979, 1980
Marcus Camby Toronto Raptors (1) / Denver Nuggets (3) 1998, 2006, 2007, 2008
Mark Eaton Utah Jazz 1984, 1985, 1987, 1988
4 Anthony Davis New Orleans Pelicans 3 2014, 2015, 2018
George T. Johnson New Jersey Nets (1) / San Antonio Spurs (2) 1978, 1981, 1982
Dikembe Mutombo Denver Nuggets 1994, 1995, 1996
Hakeem Olajuwon Houston Rockets 1990, 1991, 1993
Theo Ratliff Philadelphia 76ers (1) / Atlanta Hawks (1) / Atlanta Hawks/Portland Trail Blazers (1) 2001, 2003, 2004
9 Manute Bol Washington Bullets (1) / Golden State Warriors (1) 2 1986, 1989
Dwight Howard Orlando Magic 2009, 2010
Serge Ibaka Oklahoma City Thunder 2012, 2013
Alonzo Mourning Miami Heat 1999, 2000

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "League Leaders: Blocks – 1973–74". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  2. ^ "Elmore Smith Stats". basketball-reference.com. 
  3. ^ In the 1974–75 season, Elmore Smith had the highest block total (216) but was second in block average (2.92).
  4. ^ "League Leaders: Blocks – 1974–75". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  5. ^ a b c d "Kareem Abdul-Jabbar Stats". basketball-reference.com. 
  6. ^ "League Leaders: Blocks – 1975–76". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  7. ^ In the 1976–77 season, Kareem Abdul-Jabbar and Elvin Hayes both had higher block totals (261 and 220 respectively) but they ranked second and third in block average (3.18 and 2.68 respectively).
  8. ^ "League Leaders: Blocks – 1976–77". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  9. ^ "Bill Walton Stats". basketball-reference.com. 
  10. ^ "League Leaders: Blocks – 1977–78". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  11. ^ a b c "George Johnson Stats". basketball-reference.com. 
  12. ^ "League Leaders: Blocks – 1978–79". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  13. ^ "League Leaders: Blocks – 1979–80". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  14. ^ "League Leaders: Blocks – 1980–81". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  15. ^ "League Leaders: Blocks – 1981–82". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  16. ^ "League Leaders: Blocks – 1982–83". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  17. ^ "Tree Rollins Stats". basketball-reference.com. 
  18. ^ "League Leaders: Blocks – 1983–84". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  19. ^ a b c d "Mark Eaton Stats". basketball-reference.com. 
  20. ^ "League Leaders: Blocks – 1984–85". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  21. ^ "League Leaders: Blocks – 1985–86". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  22. ^ a b "Manute Bol Stats". basketball-reference.com. 
  23. ^ "League Leaders: Blocks – 1986–87". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  24. ^ "League Leaders: Blocks – 1987–88". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  25. ^ "League Leaders: Blocks – 1988–89". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  26. ^ "Hakeem Olajuwon Bio: 1992–93". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 16 Mayıs 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2008. 
  27. ^ Dufresne, Chris (11 Mart 1991). "Hakeem Still Can Be Called 'the Dream'". Los Angeles Times. s. 2. 
  28. ^ Olajuwon and Knobler. pg. 207
  29. ^ When Olajuwon arrived in the United States, the University of Houston incorrectly spelled his first name "Akeem". He used that spelling until March 9, 1991, when he announced that he would add an H.[26][27][28]
  30. ^ "League Leaders: Blocks – 1989–90". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  31. ^ a b c "Hakeem Olajuwon Stats". basketball-reference.com. 
  32. ^ In the 1990–91 season, David Robinson, Patrick Ewing and Manute Bol all had higher block totals (320, 258 and 247 respectively) but they ranked second, third and fourth in block average (3.90, 3.19 and 3.01 respectively).
  33. ^ "League Leaders: Blocks – 1990–91". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  34. ^ "League Leaders: Blocks – 1991–92". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  35. ^ "David Robinson Stats". basketball-reference.com. 
  36. ^ "League Leaders: Blocks – 1992–93". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  37. ^ "League Leaders: Blocks – 1993–94". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  38. ^ a b c "Dikembe Mutombo Stats". basketball-reference.com. 
  39. ^ "League Leaders: Blocks – 1994–95". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  40. ^ "League Leaders: Blocks – 1995–96". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  41. ^ In the 1996–97 season, Dikembe Mutombo had the highest block total (264) but was second in block average (3.30).
  42. ^ "League Leaders: Blocks – 1996–97". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  43. ^ "Shawn Bradley Stats". basketball-reference.com. 
  44. ^ In the 1997–98 season, Dikembe Mutombo and Theo Ratliff both had higher block totals (277 and 258 respectively) but they ranked second and fourth in block average (3.38 and 3.15 respectively).
  45. ^ "League Leaders: Blocks – 1997–98". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  46. ^ a b c d "Marcus Camby Stats". basketball-reference.com. 
  47. ^ Beck, Howard (14 Şubat 2009). "N.B.A. and Union Are Discussing New Labor Deal". The New York Times. 8 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Şubat 2009. 
  48. ^ a b Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; ratereq isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  49. ^ The 1998–99 season was shortened to 50 games due to the league's lockout.[47] The qualification of this season's block title is to appear in at least 43 games (out of 50) or to have at least 61 blocks.[48]
  50. ^ "League Leaders: Blocks – 1998–99". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  51. ^ a b "Alonzo Mourning Stats". basketball-reference.com. 
  52. ^ "League Leaders: Blocks – 1999–2000". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  53. ^ In the 2000–01 season, Theo Ratliff had only played in 50 games and ranked eighth in block total. Jermaine O'Neal and Shawn Bradley both shared the highest total (228).
  54. ^ "League Leaders: Blocks – 2000–01". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  55. ^ a b c "Theo Ratliff Stats". basketball-reference.com. 
  56. ^ "League Leaders: Blocks – 2001–02". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  57. ^ "Ben Wallace Stats". basketball-reference.com. 
  58. ^ "League Leaders: Blocks – 2002–03". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  59. ^ In the 2003–04 season, Ratliff appeared in 85 games due to a mid-season trade.
  60. ^ "League Leaders: Blocks – 2003–04". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  61. ^ In the 2004–05 season, Kirilenko had only played in 41 games and ranked thirteenth in block total. Marcus Camby had the highest total (199).
  62. ^ "League Leaders: Blocks – 2004–05". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  63. ^ "Andrei Kirilenko Stats". basketball-reference.com. 
  64. ^ In the 2005–06 season, Andrei Kirilenko, Josh Smith and Elton Brand all had higher block totals (220, 208 and 201 respectively) but they ranked second, fourth and fifth in block average (3.19, 2.60 and 2.54 respectively).
  65. ^ "League Leaders: Blocks – 2005–06". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  66. ^ "League Leaders: Blocks – 2006–07". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  67. ^ "League Leaders: Blocks – 2007–08". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2010. 
  68. ^ a b "Dwight Howard Stats". basketball-reference.com. 
  69. ^ "2010–11 NBA season Summary". basketball-reference.com. 12 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Nisan 2014. 
  70. ^ In the 2010–11 season, Serge Ibaka, JaVale McGee and Dwight Howard all had higher block totals (198, 193 and 186 respectively) but they ranked third, second and fourth in block average (2.41, 2.44 and 2.38 respectively).[69]
  71. ^ "Andrew Bogut Stats". basketball-reference.com. 
  72. ^ Beck, Howard (28 Kasım 2011). "Two Exhibition Games for N.B.A. Teams". The New York Times. 12 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Kasım 2011. 
  73. ^ The 2011–12 season was shortened to 66 games due to the league's lockout.[72] The qualification of this season's block title is to appear in at least 56 games (out of 66) or to have at least 80 blocks.[48]
  74. ^ a b "Serge Ibaka Stats". basketball-reference.com. 
  75. ^ "2013-14 NBA Season Summary". basketball-reference.com. 8 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Nisan 2014. 
  76. ^ In the 2013–14 season, Serge Ibaka and DeAndre Jordan both had higher block totals (219 and 203 respectively) but they ranked second and third in block average (2.7 and 2.5 respectively).[75]
  77. ^ a b c "Anthony Davis Stats". basketball-reference.com. 12 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2016. 
  78. ^ "Hassan Whiteside Stats". basketball-reference.com. 
  79. ^ "Rudy Gobert Stats". basketball-reference.com. 
  80. ^ "Myles Turner Stats". basketball-reference.com.