Mustafa Suphi Baltacı

Mustafa Suphi Baltacı (1 Ocak 1949, Adana - 2 Ağustos 2014, Sakarya), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Mustafa Suphi Baltacı
Doğum 1 Ocak 1949
Adana, Türkiye
Ölüm 2 Ağustos 2014 (65 yaşında)
Sapanca, Sakarya
Milliyet  Türkiye
Meslek Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu

İlk ve orta öğrenimini Adana'da bitiren Baltacı; İstanbul Üniversitesi, Devlet Konservatuvarı, Türk Sanat Müziği bölümünden mezun oldu. Sanat yaşamına Adana'dayken amatör tiyatro topluluklarında çalışarak başlayan sanatçı, Adana ve İstanbul'da Halkevleri'nin tiyatro etkinliklerine katıldı. 1970 yılından sonra profesyonel olarak özel tiyatro topluluklarında yer alan Mustafa Suphi Baltacı, 1984 yılından itibaren kamera karşısına geçip, sinema ve dizi filmlerde rol aldı. Genellikle yardımcı oyuncu rollerinde oynar ve Çasod üyesidir. 2 Ağustos 2014'te Sapanca'da yaşamını yitirdi. Sapanca, Kırkpınar Hasanpaşa Mezarlığı'nda toprağa verildi.[1]

FilmografisiDüzenle

  • Şişman İle Pişman - 2001
  • Yara - 1998
  • Mavi Düşler - 1998
  • İntizar - 1997
  • Gölgeler Uzarken - 1996
  • Feride - 1996
  • Tutku - 1996
  • Zehra Ana - 1996
  • İstanbul Kanatlarımın Altında - 1996
  • Zühre - 1996
  • Gül ve Diken - 1995
  • Böcek - 1995
  • Mirasyediler - 1995
  • Ziller - 1994
  • Bay Kamber - 1994
  • Arayış - 1993
  • Rabia - 1993
  • Seni Seviyorum Rosa - 1992
  • Siyabend-ü Xece - 1991
  • Kiraz Çiçek Açıyor - 1990
  • Düğün - 1990
  • Fazilet - 1989
  • İki Günlük Hürriyet - 1989
  • Aşka Vakit Yok - 1988
  • İnatçı - 1988
  • Bu Devrin Kadını - 1988
  • Gölet - 1987
  • Fikrimin İnce Gülü - Sarı Mercedes - 1987
  • Kiracı - 1987
  • Japon İşi - 1987
  • Yoksul - 1986

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Mustafa Suphi Baltacı yaşamını yitirdi". Hürriyet. 3 Ağustos 2014. 12 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2014. 

Dış bağlantılarDüzenle