Ana menüyü aç

Murat Şen (d. 23 Ağustos 1972, İstanbul), tiyatro ve seslendirme sanatçısı. Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunudur. 12 yaşından bu yana aralıksız tiyatro oyunculuğu yapmış, birçok yapıtta karakterleri Türkçe olarak seslendirmiştir. 1992 yılından beri aralıksız seslendirme yapmaktadır.

Murat Şen
Doğum 23 Ağustos 1972 (1972-08-23) (47 yaşında)
Türkiye İstanbul, Türkiye
Etkin yıllar 1992-günümüz

Sıkça seslendirdiği ünlüler arasında Brad Pitt, Tom Cruise, Johnny Depp, James Spader, Hugh Grant, Sean Penn, Jude Law, Orlando Bloom sayılabilir. Murat Şen, aynı zamanda Riot Games'in Yapımcılığı ve Yayıncılığını üstlendiği League of Legends oyunu karakterlerinden "Jhin" karakterinin Türkçe seslendirmesini yapmaktadır.

FilmografiDüzenle

Sinema
Yıl Başlık Rolü Notlar
2003 Martılar Açken Hikmet
Sinema seslendirme
Yıl Başlık Rolü Notlar
1983 Trading Places Louis Winthorpe
1994 True Lies Harry
Forrest Gump Forrest Gump
Salak ile Avanak Harry
1995 Don Juan DeMarco Don Juan
1997 Con Air Marshal Vince Larkin
Şeytanın Avukatı Kevin Lomax
1999 Matrix Neo
2000 Nerdesin Be Birader? Everet
2001 Ocean's Eleven Rusty Ryan
Harry Potter ve Felsefe Taşı Profesör Quirrell
Akıl Oyunları John Forbes Nash
Amerikan Pastası 2 Oz
2002 Van Wilder Van Wilder
Yüzüklerin Efendisi: İki Kule Legolas
Sıkıysa Yakala Carl Hanratty
2003 Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti Kaptan Jack Sparrow
Looney Tunes: Maceraya Devam
Bir Zamanlar Meksika'da El Mariachi
Üçkağıtçılar Frank Mercer
The Matrix Revolutions Neo
Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü Legolas
The Matrix Reloaded Neo
2004 Ocean's Twelve Rusty Ryan
Harry Potter ve Azkaban Tutsağı Sirius Black
Constantine John Constantine
Talihsiz Serüvenler Dizisi Lemony
2005 Hitch birden fazla karakter
Lilo ve Stitch
Harry Potter ve Ateş Kadehi Sirius Black
2006 Da Vinci Şifresi Robert Langdon
V for Vendetta
Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı Kaptan Jack Sparrow
2007 Bobby Z Tim Kearney
Testere 4 Mark Hoffman
Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu Kaptan Jack Sparrow
Parti Hayvanları
Lilo ve Stitch 2
Ocean's Thirteen Rusty Ryan
2008 Zafer ve Gurur Francis Tierney
Role Models Danny Donahue
Testere 5 Mark Hoffman
Largo Winch Largo Winch
Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı Sirius Black
Dünyanın Merkezine Yolculuk
Fenerbahçe bir tutkunun tarihi Anlatıcı
2009 Star Trek Leonard B. McCoy
Matrak Adamlar Clarke
Adamım Benim
Testere 6 Mark Hoffman
Yukarı Bak
Harry Potter ve Melez Prens Sirius Black
Televizyon seslendirme
Yıl Başlık Rolü Notlar
1998-2001 Aynalı Tahir Aynalı Tahir
1999-2003 Örümcek Adam Örümcek Adam/Peter Parker
2001-2002 Aşkına Eşkıya Berşan
2003 Kurtlar Vadisi Ali Candan
2005-2006 Aşka Sürgün Hazar Azizoğlu
2007-2011 Tek Türkiye Doktor Tarık
2008-? MacGyver Angus MacGyver
2008-2011 Lost James "Sawyer" Ford
2009-2010 Prison Break Michael Scofield
Tiyatro
Yıl Başlık Rolü Notlar
Salaklar Sofrası
Anadolar
Atinalı Timon
Kaçış Tayfası