Ana menüyü aç

Muhteşem Durukan

Muhteşem Durukan (d. 1 Mayıs 1926, İstanbul - ö. 17 Temmuz 1988, İstanbul), Türk tiyatro, sinema sanatçısı yönetmen ve senaristidir.

Muhteşem Durukan
Muhteşem Durukan.jpg
Doğum Muhteşem Durukan
1 Mayıs 1926(1926-05-01)
İstanbul
Ölüm 17 Temmuz 1988 (62 yaşında)
İstanbul
Milliyet Türk
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1956-1988

1944 yılında Haydarpaşa Lisesi'nden mezun oldu. İlk yıllarında Eminönü Halkevi'nde sahneye çıktı. 1950'li yıllarda senaryolar yazdı ve filmler yönetti. Bir süre sonra Türk sineması'nda ara rollerde canlandırdığı tiplemelerle hafızalara kazınan sanatçı, Kemal Sunal filmlerinde canlandırdığı kötü adam rolleriyle daha çok tanındı. Oynadığı birçok filmde fötr şapkasıyla karşımıza çıkmaktadır. Sanatçı vefatına kadar birçok filmde kötü adamı ve çileli insan modelini ustalıkla canlandırmıştır.

FilmografiDüzenle

  • Bir Kız Kaçınca (1964)
  • Bir Gelin Gitti (1960)
  • Aşk ve Kumar (1956)
  • Mapushane Çeşmesi (1964)
  • Mağlup Edilemeyenler (1976)
  • Evlilik Şirketi (1976)
  • Meraklı Köfteci (1976)
  • Selam Dostum (1976)
  • Yıkılmayan Adam (1977)
  • Kaplanlar Ağlamaz (1988)
  • Bekçiler Kralı (1979)
  • Hayat Harcadın Beni (1979)
  • İstanbul 1979 (1979)
  • Yorgun Savaşçı (1979)
  • Korkusuz Korkak (1979)
  • Umudumuz Şaban (1979)
  • Emekli Başkan (1979)
  • Gerzek Şaban (1980)
  • Devlet Kuşu (1980)
  • Huzurum Kalmadı (1980)
  • IV. Murat (1980)
  • Üç Kağıtçı (1981)
  • O Kadın (1982)
  • İffet (1982)
  • Yedi Bela Hüsnü (1982)
  • İhtiras Fırtınası (1983)
  • Beyaz Ölüm (1983)
  • Gırgıriyede Cümbüş Var (1983)
  • Kurban (1983)
  • Beyaz Ölüm (1983)
  • Küçük Ağa (1983)
  • Tokatçı (1983)
  • Kardeşim Benim (1983)
  • Sessiz Ölüm (1985)
  • Bugünün Saraylısı (1985)
  • Dokuzuncu Hariciye Koğuşu (1985)
  • Katiller de Ağlar (1985)
  • Umut Sokağı (1986)

Dış bağlantılarDüzenle