Miyazaki Aoi

Japon oyuncu

Aoi Miyazaki (d. 30 Kasım 1985, Tokyo) Japon oyuncu.

Aoi Miyazaki
Miyazaki Aoi at Opening Ceremony of the Tokyo International Film Festival 2017 (28423653119).jpg
Aoi Miyazaki (2017)
Doğum 30 Kasım 1985 (1985-11-30) (36 yaşında)
Tokyo, Japonya
Boy 1,63 m (5 ft 4 in)
Evlilik Sosuke Takaoka ​(2007–2011)​
Junichi Okada ​(e. 2017)
Çocuk(lar) 1
Aoi Miyazaki (2009)

HayatıDüzenle

Aoi Miyazaki, 30 Kasım 1985 yılında Tokyo'da dünyaya geldi. 4 yaşında sinema oyunculuğuna başladı. Çoğunlukla drama filmlerinde, magazin sayfalarında yer aldı. 14 yaşında iken oynadığı One Summer's Day adlı filmle üne kavuştu. Daha sonra Eureka ve Harmful Insect filmlerinde aldığı ödüller ile oyunculuk dünyasında yerini sabitlemeyi başardı. Aynı zamanda The Little Prince filmiyle de müzikal oyunculuk dalına da atıldı. 15 Haziran 2007 yılında Sosuke Takaoka ile evlendi.[1] Aralık 2011 yılında eşinden boşandı. 23 Aralık 2017 yılında Junichi Okada ile evlendi.[2][3]

FilmografiDüzenle

Film
Yıl Yapım Rol Notlar
1999 Ano Natsu no Hi Tama Kobayashi
2000 Swing Man Futami Minase
2001 Eureka Kozue Tamura
2002 Harmful Insect Sachiko Kita
Pakodate-jin Hikaru "Pikaru" Hino
Tomie: Forbidden Fruit Tomie Hashimoto
2003 Lovers' Kiss Eriko Kawana
2004 Loved Gun Miyuki
A Blue Automobile Konomi Saeki
Riyu Yukari Ishida
Amoretto Lise öğrencisi
2005 All About My Dog Mika
Nana Nana Komatsu
2006 Origin: Spirits of the Past Toola Seslendirme
Gimme Heaven Mari Michiki
My God, My God, Why Hast Thou Forsaken Me? Hana
Su-ki-da Yu
Hatsukoi Misuzu
Heavenly Forest Shizuru Satonaka
Umi de no Hanashi Kaede Fukino
2007 Tokyo Tower: Mom and Me, and Sometimes Dad DJ Idol
Virgin Snow Nanae Sasaki
Sad Vacation Kozue Tamura
2008 Bloody Snake Under the Sun An Anjo
Flowers in the Shadows Naruko/Hisako
Children of the Dark Keiko Otowa
2009 Brass Knuckle Boys Kanna Kurita
Mt. Tsurugidake Hatsuyo Shibasaki
2010 Solanin Meiko
Here Comes the Bride, My Mom! Tsukiko Morii
Colorful Shōko Sano Seslendirme
2011 In His Chart Haruna Kurihara
My So Has Got Depression Haruko
Chronicle of My Mother Kotoko
2012 Wolf Children Ame and Yuki Hana Seslendirme
Tenchi: The Samurai Astronomer En
2013 Petal Dance Jinko
The Great Passage Kaguya Hayashi
Yellow Elephant Aiko Tsumari
Dawn of a Filmmaker: The Keisuke Kinoshita Story Öğretmen
2014 The Chart of Love Haruna Kurihara
The Vancouver Asahi Toyoko
2015 The Boy and the Beast Child Kyūta Seslendirme
2016 Rage Aiko
If Cats Disappeared From the World She
Birthday Card Yoshie
2017 The Last Recipe Chizuru Yamagata
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
1999 Genroku Ryoran Sayo Yatō
2000 Hatachi no Kekkon Shiori Chūganji
Girl Azusa Minami
Himitsu Club O-daiba.com Rei Kōgen
2001 Kabushikikaisha O-daiba.com
R-17 Yukari Nomura
Fure, Fure Jinsei! Kyōko Yūki
Ao to Shiro de Mizuiro Kaeda Uchiyama Televizyon filmi
2002 Shiawase No Shippo Moe Sasamoto
Keitaideka Zenigata Ai Ai Zenigata
2004 Chotto Matte Kamisama Akihiko Amagi
Riyu Yukari Ishida Televizyon filmi
Chichi no Umi, Boku no Sora Honoka Arai
2006 Junjo Kirari Sakurako Arimori
2008 Atsuhime Okatsu/Atsuhime
2015 Here Comes Asa Hatsu Imai
2017 Kurara: Hokusai no Musume Oei Televizyon filmi
2018 Brother and Sister Monchi
2020 Ashita no Kazoku Risa Onodera

ÖdülleriDüzenle

Sonuç Yıl Ödül Kategori Yapım
Kazandı 2001 23rd Three Continents Festival Best Actress Harmful Insect
Kazandı 2002 Cinemanila International Film Festival Best Actress
Kazandı 15th Nikkan Sports Film Award Best New Talent
Kazandı 11th Japan Film Professional Awards Best New Encouragement Eureka
Kazandı 16th Takasaki Film Festival Best New Actress
Kazandı 2009 53rd Elan d'or Awards Newcomer of the Year Atsuhime
Kazandı 12th Nikkan Sports Drama Grand Prix Best Actress
Kazandı 45th Galaxy Award Individual Award
Kazandı 5th TVnavi's Drama of the Year 2008 Best Actress
Adaylık 2010 33rd Japan Academy Film Prize Best Actress Shonen Merikensack
Kazandı 2011 24th Nikkan Sports Film Award Best Actress Tsure ga Utsu ni Narimashite and Kamisama no Karute
Adaylık 2012 35th Japan Academy Film Prize Best Actress Tsure ga Utsu ni Narimashite
Adaylık 2013 36th Japan Academy Film Prize Best Supporting Actress Chronicle of My Mother
Adaylık 2014 37th Japan Academy Film Prize Best Actress The Great Passage
Adaylık 2016 41st Hochi Film Award Best Supporting Actress Rage, If Cats Disappeared From the World and Birthday Card
Kazandı 29th Nikkan Sports Film Award Best Supporting Actress Rage and If Cats Disappeared From the World
Adaylık 2017 59th Blue Ribbon Awards Best Supporting Actress
Adaylık 71st Mainichi Film Awards Best Supporting Actress Rage
Adaylık 40th Japan Academy Film Prize Best Actress
Adaylık Best Supporting Actress Birthday Card

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Aoi Miyazaki, Sousuke Takaoka announce marriage". Tokyograph. 15 Haziran 2007. 18 Haziran 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Temmuz 2010. 
  2. ^ "岡田准一&宮崎あおい、結婚を正式発表…連名で「未熟な二人ではございますが」". Sports Hochi. 24 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Aralık 2017. 
  3. ^ "Boy band member Junichi Okada, actress Aoi Miyazaki get married". Mainichi Daily News (İngilizce). 25 Aralık 2017. Erişim tarihi: 13 Şubat 2018. 

Dış BağlantılarDüzenle