Ana menüyü aç

Michelangelo eserleri listesi

Vikimedya liste maddesi

Aşağıdaki liste İtalyan Rönesans sanatçısı Michelangelo tarafından yapılan tablo, heykel ve mimari yapıları içermektedir. Bu listeye kayıp olan eserlerde dahildir. Michelangelo ayrıca birçok çizim ve şiirde bazı çalışmalarda bırakmıştır.

HeykellerDüzenle

Heykel Adı Yapım yılı Boyut Bulunduğu yer
Faun başı 1489 Kayıp
Madonna Merdivenleri 1491 56,7 cm × 40,1 cm Casa Buonarroti, Floransa
Sentorlar Savaşı 1492 84,5 cm × 90,5 cm Casa Buonarroti, Floransa
Çarmıha Gerilme 1492 142 cm × 35 cm Santo Spirito Kilisesi, Floransa
Melek 1494-1495 51,5 cm Basilica di San Domenico, Bologna
Bacchus 1497 174 cm Bargello Müzesi, Floransa
Pietà 1498–1499 174 cm × 195 cm × 69 cm Aziz Petrus Bazilikası, Vatikan
Medici'nin Madonna'sı 1521-1534 226 cm Medici Şapeli, Floransa
Şafak 1524-1527 155 cm × 180 cm Medici Şapeli, Floransa
Gece 1526-1531 155 cm × 150 cm Medici Şapeli, Floransa
Gündüz 1526-1531 160 cm × 150 cm Medici Şapeli, Floransa
Alacakaranlık 1524-1534 155 cm × 170 cm Medici Şapeli, Floransa
Apollon 1530 146 cm Bargello Müzesi, Floransa
Çömelen Adam 1530-1534 54 cm Ermitaj Müzesi, Sankt-Peterburg
Brutus 1538 74 cm Bargello Müzesi, Floransa
Papa II. Julius'un Mezarı
Heykel Adı Yapım yılı Boyut Bulunduğu yer
İsyancı Köle 1513 215 cm Louvre Müzesi, Paris
Ölmekte Olan Köle 1513-1515 229 cm Louvre Müzesi, Paris
Musa'nın Hükmü 1513-1515 235 cm Basilica di San Pietro in Vincoli, Floransa
Atlas Kölesi 1525-1530 277 cm Galleria dell'Accademia, Floransa
Genç Köle 1525-1530 256 cm Galleria dell'Accademia, Floransa
Sakallı Köle 1525-1530 263 cm Galleria dell'Accademia, Floransa
Uyanan Köle 1525-1530 267 cm Galleria dell'Accademia, Floransa
Zafer Heykeli 1532-1534 261 cm Palazzo Vecchio, Floransa
Lea 1542 197 cm Basilica di San Pietro in Vincoli, Floransa
Rahel 1542 280 cm Basilica di San Pietro in Vincoli, Floransa

ResimlerDüzenle

Panel tablolar
Resim Adı Yapım yılı Boyut Bulunduğu yer
Aziz Antonio'nun azabı 1487–1488[1] 47 cm × 35 cm Kimbell Sanat Müzesi
Cascina Savaşı 1504 76,4 cm × 130,2 cm Kayıp
Defin Töreni 1500–1501 162 cm × 150 cm Ulusal Galeri, Londra
Doni Tondo 1503 120 cm çapında Uffizi, Floransa
Leda ve Kuğu 1530 105,4 cm × 141 cm Ulusal Galeri, Londra
Manchester'li Madonna 1497 105 cm × 76 cm Ulusal Galeri, Londra
Sistina Şapeli freskleri
Resim Adı Yapım yılı Boyut Bulunduğu yer
Aydınlıkla Karanlığın Ayrılması 1512 180 cm × 260 cm Sistina Şapeli, Vatikan
Güneş'in, Ay'ın ve Bitkilerin Yaratılışı 1511-1512 280 cm × 570 cm Sistina Şapeli, Vatikan
Suların ve Karaların Ayrılması 1511-1512 155 cm × 270 cm Sistina Şapeli, Vatikan
Adem'in Yaratılışı 1512 280 cm × 570 cm Sistina Şapeli, Vatikan
Havva'nın Yaratılışı 1511 170 cm × 260 cm Sistina Şapeli, Vatikan
İlk Günah ve Cennetten Kovuluş 1511 280 cm × 570 cm Sistina Şapeli, Vatikan
Nuh'un Kurbanı 1508-1510 170 cm × 260 cm Sistina Şapeli, Vatikan
Tufan 1508 280 cm × 560 cm Sistina Şapeli, Vatikan
Nuh'un Sarhoşluğu 1508-1510 170 cm × 260 cm Sistina Şapeli, Vatikan
Danyal 1542-1545 395 cm × 380 cm Sistina Şapeli, Vatikan
Hezekiel 1511 355 cm × 380 cm Sistina Şapeli, Vatikan
İşaya 1508-1510 365 cm × 380 cm Sistina Şapeli, Vatikan
Yeremya 1512 390 cm × 380 cm Sistina Şapeli, Vatikan
Yoel 1508-1510 355 cm × 380 cm Sistina Şapeli, Vatikan
Yunus 1511-1512 390 cm × 380 cm Sistina Şapeli, Vatikan
Zekeriya 1508 360 cm × 390 cm Sistina Şapeli, Vatikan
Cumana Sibyllası 1511 375 cm × 380 cm Sistina Şapeli, Vatikan
Delfi Sibyllası 1508-1510 350 cm × 380 cm Sistina Şapeli, Vatikan
Eritre Sibyllası 1508-1510 360 cm × 380 cm Sistina Şapeli, Vatikan
İran Sibyllası 1511-1512 400 cm × 380 cm Sistina Şapeli, Vatikan
Libya Sibyllası 1512 395 cm × 380 cm Sistina Şapeli, Vatikan
Kıyamet Günü 1534–1541 1,370 cm × 1,200 cm Sistina Şapeli, Vatikan
Paolina Şapeli freskleri
Resim Adı Yapım yılı Boyut Bulunduğu yer
Aziz Peter'in çarmıha gerilişi 1546–1550 625 cm × 662 cm Paolina Şapeli, Vatikan
Pavlus'un din değiştirmesi 1542–1545 625 cm × 661 cm Paolina Şapeli, Vatikan
Eskizler
Resim Adı Yapım yılı Boyut Bulunduğu yer
Defin Töreni İçin Diz Çökmüş Çıplak Kız 1500-1501 26,6 cm × 15,1 cm Louvre Müzesi, Paris
Sırtı Dönük Bayraklı Adam 1504 19,6 cm × 27 cm Albertina Müzesi, Viyana
Epifania 1550-1553 232 cm x 165 cm British Museum, Londra

Mimari eserlerDüzenle

NotlarDüzenle

  1. ^ Earliest Known Painting by Michelangelo Acquired By the Kimbell Art Museum, Kimbell Art Museum, 2009-05-13, retrieved 2009-05-13