Ana menüyü aç
Metin Çeliker

Metin Çeliker,   (d. 1952- ö. 28 Ağustos 2001, Karabük),   Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Metin Çeliker, sanat yaşamına Şehir Tiyatroları'nda başladı. Bu kuruma 25 yıl hizmet verdikten sonra 1999 yılında emekli olan sanatçı, ayrıca tiyatronun dışında kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde rol almış, Evdeki Yabancı gibi tv dizilerinde de oynamıştı. Namuslu filminde çizdiği karakterle unutulmaz bir portre yaratmıştır.2001 yılında Karabük'te geçirdiği bir trafik kazasında vefat etmiştir.

Rol aldığı bazı oyunlarDüzenle

  • Sarı Naciye
  • Balaban Ağa
  • Çil Horoz
  • Koca Sinan
  • Eşik

FilmografisiDüzenle

  • Benimle Evlenir misin - 2001
  • Evdeki Yabancı - 2000
  • Doğum Yeri Absürdistan - 1999
  • Komşular - 1993
  • Güneşin Solduğu Gün - 1989
  • Kurtar Beni - 1987
  • Pusu - 1987
  • Namuslu - 1984

Dış bağlantılarDüzenle