Merve Çağıran

Türk Oyuncu

Merve Çağıran (d. 13 Temmuz 1992,[1] Balıkesir)[2][3], Türk oyuncu. Akademi 35Buçuk Sanat Evi'nde eğitim aldı.[2] 2010 yılında Tek Türkiye adlı dizi ile oyunculuk kariyerine adım attı.[4] Farklı projelerde yer alan oyuncu, 2015 yılında Tatlı Küçük Yalancılar dizisinde canlandırdığı Janset karakteri[5] ile asıl çıkışını yaptı.

Merve Çağıran
Doğum 13 Temmuz 1992 (1992-07-13) (30 yaşında)
Balıkesir, Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2010-günümüz

FilmografisiDüzenle

Televizyon
Yıl Yapım Rol Kanal
2010 Tek Türkiye Sevda Samanyolu TV
2011 Kavak Yelleri Gülçin Kanal D
2012 Farklı Desenler Vicdan Samanyolu TV
2013 Ekip 1 - Nizama Adanmış Ruhlar Aleyna
2013-2014 Şefkat Tepe Dicle
2013-2014 Ötesiz İnsanlar Hazal
2014 Hıyanet Sarmalı Beyza
2014 Kaçak Gelinler Güneş Star TV & TV8
2014-2015 Küçük Gelin Havin Samanyolu TV
2015 Tatlı Küçük Yalancılar Janset Star TV
2016-2017 Aşk Laftan Anlamaz İpek Show TV
2017 Kalp Atışı Dr. İpek Erdem
2018-2019 Çarpışma Meral
2019-2020 Çocuk Akça Yılmaz Star TV
2021-2022 Kalp Yarası Hande Varoğlu atv
İnternet
Yıl Yapım Rol Platform
2017 Fi Ceren puhuTV
2018 Bozkır Nihal BluTV
Sinema
Yıl Yapım Rol
2016 İkimizin Yerine Sevil
2023 Kadınlara Mahsus
Yakında Hiç

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "MERVE ÇAĞIRAN | Abdullah Bulut". 13 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2022. 
  2. ^ a b "Merve Çağıran ile özel röportaj ! - ayşe karaduman - Radikal Blog". Radikal. 27 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2016. 
  3. ^ "Merve Çağıran kimdir? Merve Çağıran nereli ve kaç yaşında?". Sözcü. 23 Ocak 2019. 24 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2020. 
  4. ^ "Tek Türkiye 4. Sezon ~ Sinematurk.com". 6 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2016. 
  5. ^ "Kalp Yarası Nilgün Kimdir? Merve Çağıran Biyografisi - Eskil Haber". www.eskilhaber.com. 3 Şubat 2022. 2 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Şubat 2022. 

Dış bağlantılarDüzenle