Mert Kılıç

Türk model ve oyuncu

Mert Kılıç , (d. 24 Nisan 1978, Merzifon), Türk oyuncu, model ve manken.

Mert Kılıç
Doğum 24 Nisan 1978 (1978-04-24) (43 yaşında)
Merzifon, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Vatandaşlık Türkiye
Meslek Oyuncu, Manken
Etkin yıllar 2003-günümüz
Boy 1,91 m (6 ft 3 in)
Evlilik Aslıhan Güner (e. 2013)
Partner(ler) Aygün Kazımova (2001-2002)[1]

HayatıDüzenle

Kılıç, mankenlik öncesi profesyonel olarak Vanspor, Edirnespor ve Tekirdağspor’da futbol oynadı. 2002 yılında Best Fotomodel seçildi. Oyunculuk eğitimini ABD'de bulunan Los Angeles Beverly Hills Aktörlük Okulu'nda alan Kılıç, 1.91 boyunda. Samanyolu TV ekranlarına Şefkat Tepe dizisi ile adım atan aktör, birkaç dizide daha rol almışdı.

2001-2002 yıllarında azeri şarkıcı Aygün Kazımova'yla yaklaşık bir yıl birliktelik geçirdiler. 2002 yılında "The Best Model of Azerbaijan - 2002" yarışmasının başkanı olarak, görev yapan Aygün Kazımova yarışma bittikten sonra, Mert Kılıç'la yollarını ayırdı.[2] 9 Haziran 2013 tarihinde, Şefkat Tepe dizisinde tanıştığı Aslıhan Güner ile evlendi.[3]

FilmografisiDüzenle

Televizyon
Yıl Adı Rol Notlar
2020- Komutan Başrol
2014-2015 Sungurlar Serdar Mert Başrol
2010-2014 Şefkat Tepe Serdar Mert - Üsteğmen / Yüzbaşı Başrol
2007 Kara Duvak Cenk Yardımcı Karakter
2005 Asla Unutma Emir Yardımcı Karakter
2004 Tatil Aşkları Taner Yardımcı Karakter
2003 Gurbet Kadını Ökkeş Yardımcı Karakter

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 27 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2002. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 21 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2002. 
  3. ^ "Oyuncu Çift Evlendi". Sabah. 10 Haziran 2013. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2014. 

Dış bağlantılarDüzenle