Meriç Aral

Türk oyuncu

Meriç Aral (17 Kasım 1988, İstanbul[1]), Türk oyuncu.

Meriç Aral
Doğum 17 Kasım 1988 (1988-11-17) (32 yaşında)
Milliyet Türkiye
Vatandaşlık  Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2012-günümüz

Medcezir'deki 'Hale' rolüyle tanınması sonrasında çeşitli sinema ve televizyon yapımlarında rol aldı.

YaşamıDüzenle

Avukatlık yapan bir ailenin çocuğu olarak 17 Kasım 1988 tarihinde doğdu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı zamanda yan dal olarak karşılaştırmalı edebiyat bölümünde eğitim gördü. Staj sonrasında oyunculuğa başladı. Film asistanı olarak kısa bir süre görev aldı. Sultan adlı dizide ilk deneyimini gerçekleştirdi ve oyunculuk eğitimi almaya başladı. Medcezir'deki 'Hale' rolüyle tanındı. Ardından Çağan Irmak’ın yönetmenliğini yaptığı Unutursam Fısılda adlı filmde oynadı. Sonraki süreçte Yüksek Sosyete (2016) diziler ile Hesapta Aşk (2016) ve Cingöz Recai: Bir Efsanenin Dönüşü (2017) adlı filmlerde rol aldı.[2][3] 2017 - 2019 yılları arasında Star TV de yayınlanan Söz adlı dizide Tolga Sarıtaş, Deniz Baysal, Sarp Akkaya ve Nihat Altınkaya ile başrolleri paylaştı. Ardından 10 Ocak 2020'de vizyona giren Biz Böyleyiz adlı filmde Beril karakterini canlandırdı.

FilmografisiDüzenle

Televizyon
Yıl Adı Rol Notlar
2012 Sultan Diyar Yardımcı Karakter
2013-2014 Medcezir Hale Yardımcı Karakter
2016 Yüksek Sosyete Ece Başrol
2017-2019 Söz Eylem Mercier Başrol
2020- Kırmızı Oda Doktor Ayşe Başrol
Sinema
2013 Balayı Başrol
2014 Muska Melis Yardımcı Karakter
2014 Unutursam Fısılda Yardımcı Karakter
2015 Hesapta Aşk Ezgi Başrol
2017 Cingöz Recai Filiz Yardımcı Karakter
2018 Yanımda Kal Zeynep Başrol
2020 Biz Böyleyiz Beril Başrol

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Meriç Aral". personasanat. 1 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2017. 
  2. ^ "Pozitif ve samimi: Meriç Aral". eleleonline. 3 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2017. 
  3. ^ "Yaşasın tarzların özgürlüğü". eleleonline. 3 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2017.