Meltem Ören

Meltem Ören (d. 18 Şubat 1974, İstanbul),[1] Türk oyuncu, sunucu ve eski model.

Meltem Ören
Doğum 18 Şubat 1974 (1974-02-18) (47 yaşında) [1]
İstanbul [1]
Milliyet Türk
Meslek Oyuncu, sunucu, model
Etkin yıllar 1993-2008

BiyografiDüzenle

18 Şubat 1974 yılında İstanbul'da doğdu.[1] Güner Ümit'in sunduğu Turnike adlı yarışma programında hosteslik yaparak yıldızı parlamıştır.[2]

Daha sonra bir süre modellik yaptıktan sonra TV dizilerinde yer almıştır. Özellikle Erguvan Yılları ve Can Ayşecik dizilerinde rol alarak ekranlarda yer aldı.

Özel kanallarda magazin programı sunuculuğu da yapmıştır.[3]

FilmografiDüzenle

  • 2001 - " Tatlı hayat"
  • 2002 - Aşkları Ege'de Kaldı - Lena [1]
  • 1999 - Can Ayşecik - Cemile
  • 1998 - Hain Geceler - Arzu [1]
  • 1997 - Kıskaç [1]
  • 1997 - Gecenin Çığlıkları [1]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b c d e f g h "Meltem Ören". Türk Sineması Araştırmaları. Erişim tarihi: 7 Şubat 2015. 
  2. ^ "Türk televizyonlarında olaylı hosteslik". Sabah. 26 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2015. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2015. 

Dış bağlantılarDüzenle