Meda (şarkıcı)

Kosovalı Alman turbo-folk ve pop şarkıcısı olan Meda (Arnavutça: Mehedin Përgjegjaj), 15 Haziran 1979'da Kosova'nın Deçan şehrinde dünyaya geldi.

Mehedin Përgjeqaj
Diğer adları Meda
Doğum 15 Haziran 1979 (1979-06-15) (43 yaşında)
 Kosova, Deçan
Başladığı yer Priştine,  Kosova
Tarzlar Turbo-Folk
Meslekler Şarkıcı
Etkin yıllar 2001-günümüz
Müzik şirketi EmraCom (2001-günümüze)

Müzik hayatına babasının Priştine'de kurduğu bir plak şirketi ile başladı. 2002 yılında Ku Je Ti adlı ilk albümünü çıkartan Meda, Çka Ka Zemra adlı hitiyle ünlü olmuştur. Meda, şu an Almanya'nın Bad Krozingen şehrinde yaşamaktadır ve bir çocuk babasıdır. Meda, aslen Priştine'lidir.

DiskografiDüzenle

AlbümleriDüzenle

  • Ku je ti (2002)
  • Bjondinë (2003)
  • Prap të Dua (2004)
  • Çka ka Zemra (2004)
  • Ah Dashni (2005)
  • Pendohu (2006)
  • Mollë e Ndaluar (2007)
  • As Kafe As Llafe (2008)
  • Kur E Don E Don (2009)
  • Mos Gabo (2010)
  • Lamtumire (2011)
  • O Marak (2012)
  • Llokum (2013)
  • Ai Plumb (2014)

TeklileriDüzenle

  • "Dritë E Terrë" (2007)
  • "Ishte nata e fundit në Prishtinë" (2001)
  • "Pikë Pikë" (2004)
  • "5 Minuta me mi Dhanë" (2005)
  • "Maturantë" (2007)
  • "Kuq e Zi" (2011)

KaynakçaDüzenle