Ana menüyü aç

George Edward Maxwell Wright (d. 2 Ağustos 1943 – ö. 26 Haziran 2019), bilinen sahne adıyla; Max Wright, Amerikalı aktördür.[1][2][3][4]

Max Wright
Max Wright.jpg
Doğum George Edward Maxwell Wright
2 Ağustos 1943(1943-08-02)
Detroit, Michigan, ABD.
Ölüm 26 Haziran 2019 (75 yaşında)
Hermosa Beach, Kaliforniya, ABD.
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1974–2005
Evlilik
Linda Ybarrondo
(e. 1965; ölümüne kadar 2017)
Çocuk(lar) 2

KariyeriDüzenle

Sanat yaşamına 1974'te başlayan Wright daha çok 1980'li yıllarda kült olmuş Dünyaya inen bir uzaylı olan kahverengi kedi yiyen sevimli karakter "Alf" 'in maceralarının anlatıldığı Türkiye'de bir dönem yayınlanan komedi dizisi ALF[5][6] 'te canlandırdığı ailenin babası Wiilie Tanner rolüyle akıllarda kalmıştır. [7][8]

ÖlümüDüzenle

Amerikalı oyuncu Max Wright uzun yıllardır mücadele ettiği lenfoma hastalığına yenik düşerek 26 Haziran 2019'da Hermosa Beach, Kaliforniya'daki evinde 75 yaşında ölmüştür.[9][10][11]

FilmografiDüzenle

  • In Fashion (1974)
  • Red Alert (1977)
  • Last Embrace (1979)
  • All That Jazz (1979)
  • Simon (1980)
  • Playing for Time (1980)
  • For Ladies Only (1981)
  • Reds (1981)
  • Hart to Hart (1982)
  • Dangerous Company (1982)
  • WKRP in Cincinnati (1982)
  • Taxi (1982)
  • The Sting II (1983)
  • Tales from the Darkside (1983)
  • Buffalo Bill (1984)
  • After MASH (1984)
  • The Boy Who Loved Trolls (1984)
  • E/R (1984)
  • Scandal Street (1985)
  • Code Name: Foxfire (1985)
  • Benson (1985)
  • Fraternity Vacation (1985)
  • Misfits of Science (1985)
  • Konrad (1985)
  • Cheers (1986)
  • Liberty (1986)
  • Touch and Go (1986)
  • Soul Man (1986)
  • Faerie Tale Theatre (1987)
  • Going to the Chapel (1988)
  • ALF (1986-1990)
  • Murder, She Wrote (1991)
  • Ghostwriter (1992)
  • Quantum Leap (1992)
  • The Powers That Be (1992)
  • Dudley (1993)
  • Murphy Brown (1993)
  • Roc (1993)
  • Monty (1994)
  • The Stand (1994)
  • White Mile (1994)
  • The Shadow (1994)
  • A Mother's Gift (1995)
  • Friends (1995)
  • Grumpier Old Men (1995)
  • The John Larroquette Show (1996)
  • Early Edition (1996)
  • High Incident (1996)
  • Dead by Midnight (1997)
  • From the Earth to the Moon (1998)
  • Twelfth Night, or What You Will (1998)
  • Mad About You (1998)
  • A Midsummers Night's Dream (1999)
  • Snow Falling on Cedars (1999)
  • The Drew Carey Show(1999)
  • The Norm Show (1999-2001)
  • Easter (2002)
  • A Minute with Stan Hooper (2003)
  • Back to Norm (2005)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "„Es ist besser für ihn, es ging ihm wirklich schlecht"". Bild (Almanca). 30 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Haziran 2019. 
  2. ^ "Schauspieler Max Wright ist tot". Der Spiegel (Almanca). 14 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Haziran 2019. 
  3. ^ Wolk, Josh (11 Ocak 2000). "Alanis Morissette will direct a movie". Entertainment Weekly. United States: Meredith Corporation. 9 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Aralık 2012. 
  4. ^ Associated Press (28 Ağustos 2003). "Former 'Alf' actor faces DWI count". USA Today. McLean, Virginia: Gannett Company. 1 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Aralık 2012. 
  5. ^ "Max Wright". TV Guide. 28 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Haziran 2019. 
  6. ^ "Playing for Time". Rotten Tomatoes. 1 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Haziran 2019. 
  7. ^ Legaspi, Althea. "Max Wright, 'Alf' Star and Veteran Actor, Dead at 75". Rolling Stones. 4 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Haziran 2019. 
  8. ^ "The Public Theater's website". Publictheater.org. 22 Ağustos 2006. 30 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Aralık 2012.  Birden fazla |arşivurl= ve |archive-url= kullanıldı (yardım)
  9. ^ Merrett, Robyn (26 Haziran 2019). "ALF Star Max Wright Dies at 75 Following Decades-Long Battle with Lymphoma". People. United States: Meredith Corporation. Erişim tarihi: 26 Haziran 2019. 
  10. ^ Anderson, Natasha (26 Haziran 2019). "Report: 'Alf' star Max Wright passes away at 75". WJW. Cleveland: Tribune Broadcasting. Erişim tarihi: 26 Haziran 2019. 
  11. ^ Mike Barnes (26 Haziran 2019). "Max Wright, Who Played the Dad on 'ALF,' Dies at 75". The Hollywood Reporter. Erişim tarihi: 30 Haziran 2019. 

Dış bağlantılarDüzenle