Martin Bretschneider

Martin Bretschneider (d. 22 Aralık 1974, Bielefeld), Alman aktör.

Martin Bretschneider
Doğum 22 Aralık 1974 (1974-12-22) (47 yaşında)
Bielefeld
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1995-günümüz

YaşamıDüzenle

Bretschneider 22 Aralık 1974'te Bielefeld, Kuzey Ren-Vestfalya, Almanya'da doğdu. 1995-1997 yılları arasında Bielefeld Üniversitesi'nde Almanca, İngilizce ve Felsefe okuduktan sonra 2001 yılına kadar Hannover Müzik ve Tiyatro Akademisi'nde oyunculuk eğitimi aldı.

2001'de tiyatro ile başladığı oyunculuk kariyerini 2003 yılından itibaren sinema ve televizyon yapımları devam ettirdi. 2020'de dahil olduğu başrolünü usta Alman kadın oyuncu Esther Schweins ile paylaştığı TV dizisi; Blutige Anfänger ile tanındı.

Yer aldığı yapımlar arasında Das Wunder von Bern, Phantomschmerz, Beste Schwestern, Die Spezialisten, SOKO Leipzig, Kommissarin Heller, Der Staatsanwalt ve In aller Freundschaft sayılabilir. 2016 yılından itibaren Berlin'de yaşamaktadır.

Filmografi (seçme)Düzenle

  • 2003: Das Wunder von Bern
  • 2007: Ein Fall für zwei
  • 2007: Heile Welt
  • 2008: Der große Tom
  • 2010: Der Staatsanwalt
  • 2010: Ihr mich auch
  • 2011-2017: SOKO Leipzig
  • 2013: SOKO Kitzbühel
  • 2014: Heiter bis tödlich: Koslowski & Haferkamp
  • 2016: Alles was zählt
  • 2016: Schwarzer Regen
  • 2017: Die Spezialisten – Im Namen der Opfer
  • 2017: Kommissarin Heller – Verdeckte Spuren
  • 2017: In aller Freundschaft
  • 2017: Beste Schwestern
  • 2018: SOKO Stuttgart
  • 2018: Phantomschmerz
  • 2019: Inga Lindström: Heimkehr
  • 2020-devam: Blutige Anfänger

Dış bağlantılarDüzenle