Madrigal (müzik grubu)

Türk alternatif rock grubu

Madrigal, 2007 yılında[1] Ceyhun Kaan Karakaş, Kaan Alıcı ve Emre Zeytinci tarafından Mavera adıyla Kocaeli'de kuruldu. Günümüzde vokal ve gitarda Anıl Erdem Cevizci, bas gitarda Kaan Alıcı, bateri ve geri vokalde Sanlı Akgün, klavye ve geri vokalde Burak Emir Kamacı, elektro gitarda ise Ceyhun Kaan Karakaş'ın bulunduğu[2] Türk alternatif rock grubudur.[3]

Madrigal
Başladığı yer Kocaeli, Türkiye
Tarzlar Alternatif rock
Etkin yıllar 2007 - günümüz
Müzik şirketi Avrupa Müzik, Hype Music
Üyeler
  • Anıl Erdem Cevizci
  • Ceyhun Kaan Karakaş
  • Kaan Alıcı
  • Sanlı Akgün
  • Burak Emir Kamacı
Eski üyeler Emre Zeytinci, Ulaş Saka, Melih Türkay Beşikçi

DiskografiDüzenle

AlbümlerDüzenle

  • Neogazino (2021)

EP'lerDüzenle

  • Neden Diye Sorma (2015)

Single'larDüzenle

  • Sonunda (2017)
  • Yapboz (2018)
  • Kelebekler (2019)
  • Seni Dert Etmeler (2020)
  • Aynadaki Görüntün (2020)
  • Seni Dert Etmeler (Deeperise ile) (2020)
  • Geçme Artık Sokağımdan (2022)

KariyerDüzenle

ÖdüllerDüzenle

Yıl Ödül veren organizasyon Kategori
2021 47. Altın Kelebek Ödülleri En İyi Müzik Grubu
2022 Powertürk Müzik Ödülleri En Güçlü Albüm
2022 Powertürk Müzik Ödülleri En Güçlü İkili & Grup

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Dünyaya çivi çakmak istiyoruz". birgun.net. 22 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ekim 2020. 
  2. ^ GAZETESİ, EREĞLİ ÖNDER. "GURUR DUYDUK!." EREĞLİ ÖNDER GAZETESİ. 8 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ekim 2020. 
  3. ^ Erdoğan, Sevil. "Madrigal 'Seni Dert Etmeler' de Güzel". mahmure.hurriyet.com.tr. 10 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ekim 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle