Madmans Esprit

Madmans Esprit , 2010 yılında Seul'de kurulan Güney Koreli bir black metal grubu ve vokalist Kyuho'nun solo projesidir. Kyuho, tarzlarını "Depression Suicidal Blackened Pop" olarak tanımlıyor.[1]

Madmans Esprit
Başladığı yer Seoul, Güney Kore
Tarzlar Black metal
Etkin yıllar 2010–devam ediyor
Müzik şirketi A Sad Sadness Song (2014)
Gan-Shin (2018-present)
nO aUTHORITY (2020-present)
İlişkili hareketler ms. Isohp romatem, Human Traces
Resmî site

Homepage

Bandcamp
Üyeler
  • Kyuho
  • Juho
  • Arc
  • Geon
  • Yoel
Eski üyeler (Tam liste)

KariyerDüzenle

Kyuho, 2010 yılında Seul'de Madmans Esprit'i kurdu ve birkaç yıl sonra Berlin'e taşındı ve Gan Shin Records tarafından dağıtılan ve Ekim 2018'de yayınlanan Nacht albümlerini ve 무의식 의 의식화 (Bilinçsizliğin Bilinçlendirilmesi) albümlerini kaydetti. Ayrıca 2017'de Avrupa turu gerçekleştirdiler.[2] Ancak Kyuho, askerlik nedeniyle memleketine dönmek zorunda kaldı.[3] Kyuho, her zaman Japon visual kei'sinden etkilendiğini söyledi.[1] Etkilendikleri bazı sanatçılar; Dir En Gray, Opeth, Radiohead ve X Japan .[4]

Mevcut üyeler [5]Düzenle

  • Kyuho Lee (叫號) - vokal ve müzik

Aynı zamanda Juho tarafından kurulan "ms. Isohp romatem" grubunun gitaristidir. Ayrıca, Korece, Japonca, İngilizce ve Almanca dillerini biliyor..[6]

Lineup üyeleri [7]Düzenle

Eski üyelerDüzenle

2010-2013:[8][9]

  • 睛彬 (Jungbin) - gitar
  • 蘭實 (Nansil) - bas
  • 滸震 (Hojin) - davul

Eski lineup üyeleriDüzenle

2018-2019:[10][11]

2017-2018:

DiskografiDüzenle

Başlık Yıl Tür
I Just Want to Sex with You 2011 EP
Madman Esprit 2012 Demo
Nacht 2014 Albüm
무의식의 의식화
(Bilinçsizliğin Bilinçleştirilmesi)
2018 Albüm
Suicidol 2019 Tek
Glorifying Suicide 2019 EP
Seoul 2019 Tek
자해와 해방 (Jahaewa Haebang) 2020 Tek
妄誕詩 (Mangtanshi) 2020 Tek
백골의 정원 (Garden of Skeleton) 2021 [12] Tek

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b "Interview EN | Kyuho of MADMANS ESPRIT (Post-Black Metal / Visual-Kei - Korea)". Scholomance. 29 Ocak 2019. 24 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2020.  Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "visual kei" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme)
  2. ^ "Madmans Esprit in Europe: Tour and EP!". High Feel (İngilizce). 25 Ocak 2019. 26 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2020. 
  3. ^ "Life, thus pain: An Interview with Kyuho (叫號) of Madmans Esprit". A-to-J Connections (İngilizce). 8 Ocak 2018. 2 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2020. 
  4. ^ "Band: Madman's Esprit". Saetori (İngilizce). 4 Şubat 2019. 13 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2020. 
  5. ^ "Madmans Esprit's Metal Archives Page". Metal Archives (İngilizce). 6 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Eylül 2020. 
  6. ^ "The many facets of Kyuho Lee". AVO Magazine (İngilizce). 13 Ağustos 2018. 15 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2020. 
  7. ^ "Madmans Esprit 2019 lineup". Madmans Esprit's Official Twitter (İngilizce). 11 Eylül 2019. 11 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Eylül 2020. 
  8. ^ "Madmans Esprit's Metal Kingdom Page". Metal Kingdom (İngilizce). 26 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Eylül 2020. 
  9. ^ "Madmans Esprit's EBS Space Page". EBS Space (Korece). 14 Nisan 2011. 16 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Eylül 2020. 
  10. ^ "Madmans Esprit for AsianStar [Interview]". AsianStar (İngilizce). 11 Mart 2019. 7 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Eylül 2020. 
  11. ^ "2019 EU tour members announcement". Madmans Esprit's Official Twitter (İngilizce). 27 Mart 2019. 2 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Eylül 2020. 
  12. ^ "Madmans Esprit -백골의 정원 (Garden Of Skeletons / Single) - BurnYourEars Webzine". www.burnyourears.de (Almanca). 1 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mayıs 2021.