Luke Perry

Amerikalı oyuncu ve dublaj sanatçısı

Luke Perry (11 Ekim 1966, Mansfield, Ohio, ABD - 4 Mart 2019, Burbank, Kaliforniya, ABD), Amerikalı oyuncu ve dublaj sanatçısı.

Luke Perry
Luke Perry by Gage Skidmore 2.jpg
Perry 2018'de
Doğum Coy Luther Perry III
11 Ekim 1966(1966-10-11)
Mansfield, Ohio, ABD
Ölüm 4 Mart 2019 (52 yaşında)
Burbank, Kaliforniya, ABD
Ölüm sebebi İnme
Meslek
  • Oyuncu
  • seslendirme sanatçısı
Etkin yıllar 1982–2019
Boy 178 m (584 ft 0 in)
Televizyon
Evlilik
Rachel Sharp
(e. 1993; b. 2003)
Çocuk(lar) 2

KariyeriDüzenle

1990 ile 2000 yılları arasında yayımlanan televizyon dizisi "Beverly Hills, 90210"da canlandırdığı "Dylan McKay" karakteriyle dünya çapında şöhrete kavuştu. Birçok yapımda önemli rollerde yer aldı.

ÖlümüDüzenle

Luke Perry, Bir Zamanlar Hollywood'da filminin çekimlerini tamamladıktan sonra geçirdiği inme[1] sonucu bir hafta komada kaldıktan sonra 4 Mart 2019'da Burbank, Kaliforniya'da 52 yaşında öldü.[2] Oyuncunun naaşı yakılmıştır.[3]

Filmografi (seçme)Düzenle

  • 1990-2000: Beverly Hills, 90210
  • 1992: Buffy vampyrdödaren
  • 1994: 8 Seconds
  • 1996: Normal Life
  • 1997: Det femte elementet
  • 2001-2002: Oz
  • 2001: The Triangle
  • 2002-2004: Jeremiah
  • 2007: Alice Upside Down
  • 2007: John from Cincinnati
  • 2009: Äntligen midsommar!
  • 2010: The Final Storm
  • 2017 Riverdale (3 Sezon)
  • 2019 Bir Zamanlar Hollywood'da

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Luke Perry kimdir? Luke Perry neden öldü?". Sözcü Gazetesi. 4 Mart 2019. 30 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mart 2019. 
  2. ^ "Luke Perry 52 yaşında hayatını kaybetti: Beverly Hills 90210 dizisiyle tanınan oyuncu geçen hafta felç geçirmişti". BBC Türkçe. 4 Mart 2019. 31 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mart 2019. 
  3. ^ "Luke Perry Was Cremated and Ashes Scattered On Tennessee Farm". TMZ (İngilizce). 31 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2019. 

Dış bağlantılarDüzenle