Ana menüyü aç

Leyla Sayar

Türk kadın sinema oyuncusu

Leyla Sayar, (d. 1939 - ö. 22 Temmuz 2016), Türk tiyatro ve sinema sanatçısı. Çerkez bir anne ve Selanik göçmeni bir babanın çocuğu olarak 1939'da İstanbul'da dünyaya geldi. 1950'li yıllarda "Caddebostan Plaj Güzeli" seçildi. 1957'de Yıldız dergisinin düzenlediği "artist yarışması"nda Türkiye Güzellik Yarışması'nda ikinciliği kazandı. 1958 yılında sinemaya başladı. Bir dönem Ankara Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde eğitim gören oyuncu, ardından Duvaklı Göl filmiyle sinemaya adım attı. 1974'te Erdal Kasidecioğlu ile evlendi fakat bir yıl sonra boşandı. 22 Temmuz 2016 yılında Amerika'da hayatını kaybetti.

170 filmi olan Sayar'ın önemli filmlerinden bazıları şunlardır.

FilmografisiDüzenle

  • Ankara Ekspresi - 1970
  • Ateş Gibi Kadın - 1965
  • Aman Dünya Ne Dar İmiş - 1965
  • Şeytanın Kurbanları - 1965
  • Suçlular Aramızda - 1964
  • Ve Allah Gençleri Yarattı - 1964
  • Aşk ve Kin - 1964
  • Baba Hasreti - 1964
  • Ankara'ya Üç Bilet - 1964
  • Beş Şeker Kız - 1964
  • Şehrazat - 1964
  • Aşk Hırsızı - 1963
  • Çapkın Hırsız - 1963
  • Çapraz Delikanlı - 1963
  • Kezban - 1963
  • Leyla İle Mecnun Gibi - 1963
  • Şafak Bekçileri - 1963
  • Makber - 1963
  • Öldür Beni - 1963
  • Sabah Olmasın - 1963
  • Zehir Hafiye - 1963
  • Büyük Yemin - 1963
  • Dişi Örümcek - 1963
  • Kavgasız Yaşayalım - 1963
  • Yakılacak Kitap - 1963
  • Çifte Nikah - 1962
  • Kadın Ve Tabanca - 1962
  • Şoförün Karısı - 1962
  • Bir Çiçek Üç Böcek - 1962
  • Geçti Buranın Pazarı - 1962
  • İki Çalgıcının Seyahati - 1962
  • Leyla - 1962
  • Öldüren Bahar - 1962
  • Ver Elini İstanbul - 1962
  • Aşk Güzeldir - 1962
  • Aşka Kinim Var - 1962
  • Dilberler Yuvası - 1962
  • Gümüş Gerdanlık - 1962
  • Ayrı Dünya - 1961
  • Çapkınlar - 1961
  • Boş Yuva - 1961
  • Gönülden Gönüle - 1961
  • İki Yetime - 1961
  • Kara Dut - 1961
  • Vahşi Kedi - 1961
  • Yaban Gülü - 1961
  • Yabancı Adam - 1961
  • Şeytanın Kılıcı - 1961
  • Aşk Rüzgarı - 1960
  • Can Mustafa - 1960
  • Devlerin Öfkesi - 1960
  • Ayşecik - 1960
  • Aslan Yavrusu - 1960
  • Ölüm Perdesi - 1960
  • Yangın Var - 1960
  • Aşk Hırsızı - 1960
  • Üç Kızın Hikâyesi - 1959
  • Kaderim Böyle İmiş - 1959
  • Ninno - 1959
  • Bizim Mahalle - 1959
  • Dertli Irmak - 1958
  • Duvaklı Göl - 1958
  • Üç Garipler - 1957

Dış bağlantılarDüzenle