Leyla Göksun

Türk oyuncu

Leyla Göksun (d. 19 Temmuz 1983), Türk oyuncudur. 14 yaşındayken İngiltere'ye gitti ve Uluslararası Türk Lisesi'nde yatılı olarak 6 yıl eğitim gördü. 2007'de Yeditepe Üniversitesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu.[1] Gaye Sökmen Ajans'a kaydolarak oyunculuk kariyerine adım attı. Dergi çekimleriyle işe başlarken çeşitli reklamlarda oynadı. Kurtlar Vadisi’nde Gönül adındaki kör bir kızı oynadı. Akademi Kenter’de tiyatro eğitimi aldı. Dabbe 2 filminde Ece rolünü oynadı.[2] Figüran olarak katıldığı Doktorlar dizisinde ise daha sonra baş roldeki Ela karakterini canlandırdı.[3] 2011'de yönetmen Cemal Alpan'la yedi ay süren bir evlilik yaptı.[4] Sonraları iş insanı Mert Alacahanlı ile ilişki yaşayamaya başladı ve Temmuz 2016'da evlendi.[5]

Leyla Göksun
Doğum 19 Temmuz 1983 (1983-07-19) (37 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Eğitim Yeditepe Üniversitesi
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2006-günümüz
Evlilik Cemal Alpan (2011-2012)
Mert Alacahanlı (2016-günümüz)

FilmografiDüzenle

Sinema
Yıl Başlık Rol Notlar
2009 Dabbe 2 Ece
2014 Kırmızı Aslı
2015 Muna Ela
2015 Aşk Olsun Sema
Televizyon
Yıl Başlık Rol Notlar
2007-10 Doktorlar Melek / Ela Altındağ 2. ve 4. sezonlar
2008 Kurtlar Vadisi Pusu Gönül 2. sezon
2010 Deli Saraylı Leydi Betty
2011 Kurşun Bilal Sedef
2012 Bir Zamanlar Osmanlı Fatma Sultan
2013 Osmanlı'da Derin Devlet Fatma Sultan
2013 Arka Sokaklar Bahar 8. sezon
2014 Çiçek Elif
2015 Kalbim Ege'de Kaldı Filiz
2016 Şahane Damat İlknur
2018 Jet Sosyete Christine 10. bölüm

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "İşte doktor Ela". Hürriyet. 3 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2018. 
  2. ^ "Sinemanın yükselen yıldızları". Hürriyet. 3 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2018. 
  3. ^ "Figüranlık yaptığı dizide başrol oldu". Hürriyet. 3 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2018. 
  4. ^ ""Sen erkek değilsin"". Habertürk. 2 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2018. 
  5. ^ "Leyla Göksun evleniyor". Hürriyet Kelebek. 4 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2018. 

Dış bağlantılarDüzenle