Lemi Filozof

Lemi Filozof, (d. 13 Ocak 1983, İstanbul), Türk sinema ve televizyon oyuncusudur.

Lemi Filozof
Doğum 13 Ocak 1983 (1983-01-13) (38 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Sinema oyuncusu
Dizi oyuncusu
Etkin yıllar 1998 - günümüz

Anadolu Üniversitesi 'Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri' bölümünden mezun olmuştur. 1998 yılında Kadıköy Belediyesi KASDAV'da amatör tiyatroya adım attı; daha sonra "Yeditepe Oyuncuları"nda çocuk oyunlarında rol aldı. 1998 yılında televizyon kariyerine Gurbetçiler dizisinde sokak çocuğu 'Bekir' rolüyle başlamıştır. Tatlı Hayat, Mihriban, Zümrüt, Ümit Milli, Fırtınalı Aşk, Emret Komutanım, Hepimiz Birimiz İçin rol aldığı projelerden birkaçıdır. Birçok reklam filminde rol almıştır.

Sinemaya ilk olarak 2008 yılında Recep İvedik filminde "otel görevlisi"ni canlandırarak adım atmıştır. Filmin İsmi Henüz Yok adlı kısa filmde oynamıştır. Son dönemde Dürüye'nin Güğümleri dizisinde 'Yaman' karakterini canlandırdı. Sonrasında TRT 1'de Yerden Yüksek dizisi kadrosuna katıldı. 2012 yaz döneminde FOX TV kanalında yayınlanan Dedemin Dolabı dizisinde rol almıştır.

Kadir Has Üniversitesinde "Film ve Drama" bölümünde oyunculuk üzerine yüksek lisans eğitimi almıştır.

TRT Okul kanalında 2013-2015 yılları arasında "Akıllı Alışveriş" isimli programın sunuculuğunu yapmıştır. 2014 yılının Ekim ayında TRT 1'de başlayan Şimdi Onlar Düşünsün dizisinde "Aziz Keklik'in şoförü" karakterini canlandırmıştır. 2015 Şubat ayından itibaren ATV'de yayınlanan Kızlar Ve Anneleri isimli programı sunmuştur.[1]

2015 yaz aylarında Kanal D'de yayınlanan "Kalbim Ege'de Kaldı" adlı dizide "Cabbar" karakteriyle ekranlarda yer almıştır. Şaft Tiyatro ekibiyle Tatavla Sahne'de "Siz Tek Ben Hepiniz" isimli tiyatro oyununda oynamaktadır.

2017 yılından beri TRT Çocuk ekranlarında yayınlanan "Sürpriz Kutusu" isimli çocuk eğlence programının sunuculuğunu yapmaktadır.

FilmografiDüzenle

  • İstanbul Muhafızları:Ab-ı Hayat Çeşmesi - 2018 (Murat)
  • Hayat Sevince Güzel - 2016 (Osman Soylu)
  • Kalbim Ege'de Kaldı - 2015 (Cabbar)
  • Stajyer Mafya
  • Şimdi Onlar Düşünsün - 2014 (Ersin)
  • Dedemin Dolabı - 2012 (Yıldırım)
  • Yerden Yüksek - 2011 (Taygun)
  • Dürüye' nin Güğümleri - 2010 (Yaman)
  • Kız Kaçıran - 2009 (Talih)
  • Recep İvedik - 2008 (Bellboy)
  • Hepimiz Birimiz İçin - 2008 (Emir)
  • Emret Komutanım(2008) (Sarı)
  • Fırtınalı Aşk - 2007 (Emir Tekinsoy)
  • Yasak Elma - 2007
  • Ümit Milli - 2006 (Selman)
  • Zümrüt - 2004 (Samet)
  • Mihriban - 2002
  • Aslı ile Kerem - 2002
  • Tatlı Hayat - 2002
  • Köçek-2000
  • Gurbetçiler - (1998)

Tv programlarıDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Şubat 2015. 

Dış bağlantılarDüzenle