Kylie Jenner

Amerikalı model ve televizyon kişiliği

Kylie Kristen Jenner (10 Ağustos 1997; Los Angeles, Kaliforniya) model ve televizyon kişiliği. E! televizyon kanalında yayınlanan Keeping Up with the Kardashians aile reality şovlarında rol almaktadır. Kim Kardashian'ın üvey kardeşi ve Kendall Jenner'in küçük kardeşidir.

Kylie Jenner
Kylie Jenner (2017)
Genel bilgiler
Doğum adı Kylie Kristen Jenner
Doğum 10 Ağustos 1997 (1997-08-10) (23 yaşında)
Amerika Birleşik Devletleri Los Angeles, Kaliforniya, ABD
Çocukları Stormi Webster
Ebeveyni Bruce Jenner (baba)
Kris Jenner (anne)
Kendall Jenner (kız kardeş)
Etkin yıllar 2007-günümüz
Boyu 1,68 m (5 ft 6 in)[1]
https://www.thekyliejenner.com/

HayatıDüzenle

Bruce Jenner ve Kris Jenner'ın kızıdır. Kendall Jenner'in küçük kardeşidir ve Kourtney Kardashian, Kim Kardashian, Khloe Kardashian ve Rob Kardashian adında 4 üvey kardeşi, baba tarafından ise 4 üvey kardeşi daha vardır. Kylie de ailedeki diğer kişiler gibi ünlü Amerikalı genç televizyon kişiliği ve modeldir. Her dönem magazin bültenlerinde çok konuşulan ve dünya genelinde geniş bir kitle tarafından takip edilen Kim Kardashian’ın üvey kardeşidir.[2] Kylie ilk eğitimine Sierra Canyon Okulunda başladı, o burada amigo takımın yıldızlarından biri idi, ponpon kız görevini yapıyordu.2012 yılından eğitimine Laurel Springs Okulunda devam eden Kylie 2015 yılında lise diploması ile mezun oldu.

KariyeriDüzenle

Kylie ilk olarak kız kardeşi Kendall ile Paper Magazine dergisinin 'Beautiful People' başlığı altında yer aldı.[3] 14 yaşında Jenner "Your Style Crush" Sears hattı ile modellik kariyerine başladı ve kuzeni Natasha'nın giyim firması için modellik yaptı. OK! dergisi ile fotoğraf çekimleri yaptı. 2011 yılında kız kardeşi Kendall ile birlikte Seventeen dergisi tarafından 'Stil Elçileri' olarak seçilmişlerdir. 2011 yılında New York Moda Haftası'nda şarkıcı Avril Lavigne tarafından kurulan giyim markası Abbey Dawn'ın gösterisini yaptı. 2013 yılında kardeşi Kendall ile «Kendall & Kylie» giyim koleksiyonu yarattılar.[4] Şubat 2014 yılında kardeşi Kendall ile birlikte "Steve Madden Madden Girl" markası için bir ayakkabı ve çanta tasarımına başladı. Ağustos 2015 tarihinde Jenner, kendi adını taşıyan Kylie Lip Kit ruj kitinin bir parçası olarak ilk ruj markasının üretiminin başlatılacağını duyurdu. 2015 yılında Jaden Smith, Drake ve Tyga'nın müzik videolarında yer alan model, 2016 yılında PartyNextDoor'un "Come and See Me" parçası için yayımladığı müzik videosunda sevgili rolünde yer almıştır.[5] 2014 yılında kurduğu Kylie Cosmetics’in CEO’sudur.

FilmografiDüzenle

Yıl Başlık Rol
2007-günümüz Keeping Up with the Kardashians Kendisi
2010 Kourtney and Khloé Take Miami Kendisi
2012 America's Next Top Model, Cycle 18 Kendisi
Million Dollar Closets Kendisi
2014 Ridiculousness Kendisi
MuchMusic Video Ödülleri Kendisi
Kourtney and Khloé Take The Hamptons Kendisi
Deal with It Kendisi
2015 I Am Cait Kendisi
Kingin' with Tyga Kendisi

Müzik VideolarıDüzenle

Yıl Başlık Artist Rol
2013 "Find That Girl" The Boy Band Project Sevgili
2014 "Recognize" PartyNextDoor ft. Drake Kendisi
"Blue Ocean" Jaden Smith Kendisi
2015 "Stimulated" Tyga Sevgili
"Dope'd Up" Tyga Sevgili
"I'm Yours" Justine Skye ft Vic Mensa Karaoke okuyan
2016 "Come and See Me" PartyNextDoor Sevgili

Adaylıkları ve ödülleriDüzenle

Yıl Tören Kategori Sonuç
2013 Teen Choice Ödülleri Reality TV Yıldız seçimi: Kadın Kazandı
2014 Reality TV Yıldız seçimi: Kadın Adaylık
2015 Instagram seçimi Adaylık
Selfie taker seçimi Adaylık

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle