Kubilay Aka

Türk oyuncu

Kubilay Aka (d. 12 Nisan 1995,[1] İstanbul), Türk oyuncudur.

Kubilay Aka
Doğum12 Nisan 1995 (29 yaşında)
İstanbul, Türkiye
MeslekOyuncu
Etkin yıllar2016-günümüz
Boy1,83 m (6 ft 0 in)
Ebeveyn(ler)Refik Aka

Hayatı değiştir

1995 yılında dünyaya gelen Kubilay Aka, Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde Havaalanı Yönetim bölümünden mezun olmuştur. Bir süre havaalanında çalışmıştır, bu süreçte menajeri Ufuk Ergin ile karşılaşmış ardından da, 2016-2018 yılları arasında Kanal D'de yayımlanan Vatanım Sensin dizisinde Ali Kemal karakterini canlandırmıştır. Oyunculuk eğitimi de almıştır. Çukur dizisinde 4 sezon boyunca Celasun karakterini canlandırmıştır. 2018 yılında Aşk Bu Mu? filminde Afra Saraçoğlu ile başrolü paylaşmıştır. 2020 yılında Netflix'te yayınlanan Aşk 101 dizisinde Kerem karakterini canlandırmıştır. 2021 yılında yayımlanan Cam Tavanlar dizisinde Bensu Soral ile başrolü paylaşmıştır. 2022 yılında Show TV'de yayımlanan Oğlum dizisinde başrol olarak oynamıştır.

Filmografisi değiştir

Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar Kanal
2016-2017 Vatanım Sensin Ali Kemal Başrol oyuncusu Kanal D
2017-2021 Çukur Celasun Gümüş Yardımcı oyuncu Show TV
2018 Eser Yenenler Show Kendisi Konuk TV8
2021 Çok Güzel Hareketler 2 Kanal D
Cam Tavanlar Cem Kumcu Başrol oyuncusu Show TV
2022 Maske Kimsin Sen? Kuzgun Yarışmacı FOX
Oğlum Bulut Yalçın Başrol oyuncusu Show TV
2023 Dokuz Oğuz Yüzbaşı Batur Karanlık FOX
2024-günümüz İnci Taneleri Cihan Seyhan / Özgür Yücedağ Kanal D
İnternet
Yıl Yapım Rol Notlar Platform
2020-2021 Aşk 101 Kerem Öz Başrol oyuncusu Netflix
2021 Sergen Deveci ile Daniska Show Kendisi Konuk YouTube
Kaan Sekban'la Alt Tarafı Bi' Talk Show beIN CONNECT
Bunu Bi Düşünün Cenk Başrol oyuncusu BluTV
2022 Sadece Arkadaşız Umut Exxen
2023 İstanbul Üçlemesi: Meze, Müzik, Muhabbet Selim Netflix
Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
2017 Arif V 216 Yakışıklı Kemal Yardımcı oyuncu
2018 Aşk Bu Mu? Umut Başrol oyuncusu
2023 Sevda Mecburi İstikamet Jön Selim
2023 Annesinin Kuzusu[2]
2024 Zaferin Rengi Galip Kulaksızoğlu

Tiyatro oyunları değiştir

  • Hücreler: Engin Günaydın - BKM - 2024[3]

Diskografisi değiştir

Single'ları değiştir

  1. "Gamzendeki Çukur" (Çukur Dizi Müziği) (ft. Hayko Cepkin) (2018)
  2. "Bu Sokaklar Acıya Kardeş Olur" (Çukur Dizi Müziği) (ft. Toygar Işıklı) (2021)
  3. ''Vazgeçtim Yokluğundan'' (ft. Cem Adrian) (2019)
  4. ''Kopar'' (Aşk Bu Mu? Film Müziği) (2018)
  5. ''Çukurspor'' (Çukur Dizi Müziği) (Çukur Ekibi ile Beraber) (2019)

Kaynakça değiştir

  1. ^ Show TV [@ShowTV] (12 Nisan 2018). "Doğum gününüz kutlu olsun @kubilayakaa ve @baranbolukbasii" (Tweet). Erişim tarihi: 28 Nisan 2021Twitter vasıtasıyla. 
  2. ^ "Umut Evirgen yeni filminin çekimlerine başladı". Birsen Altuntaş. 24 Mayıs 2022. 24 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mayıs 2022. 
  3. ^ Habertürk. "Engin Günaydın 'Hücreler'le sahnede". Habertürk. 28 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ocak 2024. 

Dış bağlantılar değiştir